Futás

BLOGRA FUTOTTUNK
Szokásos blogszemlénkben ezúttal is érdekes témákra bukkant szerzőnk – szó lesz kutyás futásról, a kávéról és a hegyi menetekről, az ultratávú terepfutásról, valamint arról, miért akarunk elaludni a hosszútávok után.
Új közegben
Kovács István legújabb blogbejegyzésében arra ösztönzi olvasóinkat, hogy rossz időben is vegyék rá magukat a mozgásra, s arra is kitér, hogy ez idő tájt egy kis „bűnözés” is belefér. Végül is mindjárt karácsony!
Kutyás futás
Sokan szeretnek a kutyájukkal futni, amire már versenyen is van lehetőség – a szeptemberi megméretés után a februári Havas Futam lesz a következő kutyás esemény, nem csak kutyásoknak.
Életmód
Michael Somsan a húszas évei elején járt, amikor egy utcai nézeteltérés miatt csaknem meghalt. A laoszi származású férfi elveszítette a látását, húsz évvel később azonban Ironman-versenyeken indul.
Portré
Mihalik Norbert nevét a 2017-es Ultrabalaton-dobogó ellenére idén májusban jegyezte meg igazán a magyar ultrafutó közösség, a 24 órás Európa-bajnokságon a legjobb eredményt érte el a válogatott számára. Jövőre is számos komoly terve van.
BLOGRA FUTOTTUNK
Megjöttek a mínuszok, de futni továbbra is érdemes! Blogszemlénkben egy nőknek szóló, remekül felépített írást ajánlunk a téli futásról, de szó lesz a fájdalomról és görcsökről is.
Terepfutás
A megszokottól eltérő verseny a Dunakanyarnál, ahol a hun kultúrkör is szerepet kap, s cél az oroszlánok csarnoka. Túlsúlyosok is indulhatnak, sőt némi könnyítésre is számíthatnak.
TÉLI ERŐPRÓBÁK
Ünnepek előtt és után sem maradnak program nélkül a sportkedvelők, Ausztriában a fogvacogtató hideg sem állíthatja meg a hárompróbázókat.
Ironman
Az achondroplasia nevű rendellenességgel születő John Youngot kifejezetten tiltották a futástól, manapság azonban sajnálja, hogy csak negyvenesztendős kora után kezdett komolyabban sportolni.
Interjú
Máténé Varju Edit, az egyik legjobb ultrafutónk a k betűs sportokra specializálódott, hajnali fél négykor kel, hogy kényelmesen edzhessen, és jobban bírja a futást, mint a kutyája.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.