73 évesen ezer mérföld a cél

Dic Evanst a koronavírus-járvány sem tántoríthatta el, hogy segítsen a helyi kórházon, így a walesi férfi a jótékonysági futóverseny helyett maga akar megtenni ezer mérföldet, és már jóval 800 fölött jár.

Különleges vállalkozásba fogott a 73 éves Dic Evans. A nyugdíjas tanár évről évre versenyt szervez városában, a walesi Aberystwyth-ban, hogy támogassa a helyi kórházat. A koronavírus-járvány miatt azonban az idén májusban nem rendezhették meg az eseményt.

A férfi nem akarta, hogy a kórház – ahol korábban rákbeteg párját kezelték – elessen a megszokott támogatástól, ezért elhatározta, hogy ezer mérföldet fut le, amellyel ismét jótékonysági célt szolgál, a kemoterápiás részlegnek gyűjt.

Eddig valamivel több mint nyolcszáz mérföldet tett meg, ám szeretné, ha június vége előtt sikerülne elérnie a kitűzött célt. Ami az adománygyűjtést illeti, az is jól halad, eddig nagyjából 62 ezer font jött össze a kórháznak.

„Az elmúlt több mint száz napban legalább napi két órát futottam – fogalmazott Dic Evans a BBC-nek. – Fiatalabb koromban természetes volt, hogy megteszek napi tíz mérföldet, ráadásul egy óra vagy annyi sem kellett hozzá. Persze ma már sokkal lassabb vagyok, de az elszántságom nem kopott meg.”

Evans sokszor bizonyította már, hogy a kor nem akadály. Évtizedek óta versenyez, tavaly például korosztályában ezüstérmet nyert a Pugliában, Olaszországban rendezett hegyifutó-világbajnokságon. Tette mindezt annak ellenére, hogy hosszabb ideje sérüléssel küzd, ám így is 52:35 alatt ért célba 6.5 kilométer és 330 méter szintemelkedő után.

A koronavírus-járvány sokakat késztetett egyedi megoldásra. Néhány napja számoltunk be Donna Pass nővérről, aki elhatározta, hogy szabadidő híján munkája szüneteiben, a kórházban teljesíti a West Highland Way nevű patinás versenyt, 96 mérföldet kell futnia a folyosókon.

Rögtön a világjárvány beütésekor, márciusban különleges vállalkozásba fogott a francia Elisha Nochomovitz, aki Barcelona utcái helyett hétméteres erkélyén futotta le a maratoni távot. Honlapunk el is érte őt, mint mondta, oda-vissza szaladgált, mint egy kutya, ám úgy érzi, bizonyította, ha nagyon akarjuk, ilyen körülmények között is lehetett sportolni.

Hasonlót vitt véghez Tóth Kinga is, aki tizenhat méteres kocsibeállóján tette meg a maratoni távot, akkor, áprilisban további hét ilyet tervezett még. Érdekesség, hogy Kinga 1312 és félszer futott végig a kocsibeállón.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.