A futóövek előnyei

Hosszabb táv vagy kiadós edzés, egy megbízható futóövnek mindig hasznát vehetjük. Ugyanakkor nem mindegy, milyet választunk, mert a silány minőség könnyen a futóélmény rovására megy.

 

Vélhetően sokunkkal megtörtént, hogy futás előtt pánikszerűen igyekeztünk betömködni mobiltelefonunkat, lakás- és autókulcsunkat, illetve az energiagélt futónadrágunk zsebébe. Hogy ne nyomasszon bennünket a probléma, használjunk futóövet! Első hangzásra rém egyszerűen hangzik, de ne felejtsük, az olyan öv mit sem ér, amely futás közben csúszkál, és kidörzsöli a derekunkat!

Méret

Fontos szempont, hogy mit szeretnénk benne tárolni futás közben! Ha több mindent, vegyünk olyat, amelyben okostelefonunk is kényelmesen elfér! Szorosan rögzíthető legyen az öv, hogy futás közben ne himbálózzon!

 

Súly

A forgalomban lévő futóövek többsége pihesúlyú. Ha vékonydongájúak vagyunk, vagy ha nagyobb távot szeretnénk teljesíteni, érdemes könnyebbet választanunk, hogy nagyobb eséllyel „éljük túl” a kihívást.

 

Fotó: shutterstock

 

 

Cipzár

Nincs rosszabb, mint futás közben vesződni az energiagél kivételével. Ezért vásárlás előtt teszteljük a cipzárat, s ha biztosra szeretnénk menni, olyat keressünk, amelyre géltartó hurkokat is varrtak!

 

Vizespalack

Kevés futóövön találunk kis vizesflakon tárolására alkalmas zsebet, pedig nagyon jó szolgálatot tehet hosszabb edzéseken, illetve olyan versenyeken, amelyeken nincs lehetőségünk vízvételre!

 

Salomon Pulse Hydration Belt

Teljes mértékben feltűnésmentes futóöv, amelyet lélegző, minden irányban nyújtható anyagból gyártottak. A mindkét irányban is elhúzható cipzárnak köszönhetően biztonságosan tárolhatjuk értékeinket, és az övre varrt két sztreccsszerű zseb egy-egy félliteres vizespalackot is elbír. Négy méretben és több színben kapható.

Derékméret: 63–104 cm, ára: 35 dollár (10 600 forint)

 

Fotó: shutterstock

 

Ultimate Direction Mountain 4.0 Hydration Belt

Azoknak ajánljuk, akik általában reggel, hűvös és nedves időben futnak egy-két órát. Az övre varrt vízhatlan zsebben ugyanis gond nélkül elfér egy kabát, amelyet bármikor elővehetünk. A tépőzár jóvoltából az övet a derekunk alatt hordhatjuk, s függetlenül attól, mi mindent pakoltunk bele, nem ugrál kellemetlenül fel s alá. A tágas oldalzsebnek köszönhetően egy félliteres vizespalackot is kényelmesen magunkkal vihetünk. A fő zseb belsejében lévő okostelefon-tartó pedig már csak hab a tortán.

Derékméret: 66–101 cm, ára: 39.98 dollár (12 800 forint)

 

LotFancy Running Fuel Belt with Water Bottle

Akkor vegyük meg, ha mindent magunkkal szeretnénk vinni, ami kényelmünket szolgálja. Zsebei két, egyenként 0.2 literes vizespalack tárolására alkalmasak, illetve a vízálló, cipzáras tasakban gond nélkül elfér nemcsak okostelefonunk, hanem energiagélünk, személyi igazolványunk és bankkártyánk is. Külön cipzáras zsebben tarthatjuk kulcsainkat, hogy ne karcolják össze a telefon képernyőjét.

Derékméret: 73 –101 cm, ára: 39.98 dollár (12 800 forint)

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.