Amikor este kifut az Alagútból…

Csere Gáspár címvédőként indul a szombati Generali Night Runon, ahol idén 68 perc alatt időt szeretne futni. És természetesen nem bánná, ha ismét győzne.

„Éppen most megyek átvenni a rajtszámot” – újságolta, amikor a Generali Night Run kapcsán kerestük.

Csere Gáspár címvédőként állhat rajthoz az éjszakai Budapesten végigfutó viadalon, hiszen tavaly 68:36 perces idővel, több mint ötperces előnnyel futott be a célba.

„Idén újra nyerni szeretnék– tűzte ki a célt maga elé a 28 esztendős futó.

– Erős, kemény futást tervezek, hasonló színvonalon akarok teljesíteni, mint egy éve. Jó lenne 68 perc alá menni. Az útvonal nagyon jó, több mindenben hasonlít a szeptemberi Wizzair félmaratonira, ami országos bajnokság is lesz, így egyben főpróba lesz a hétvégi verseny.”

Csere Gáspár hozzátette, szereti az esti futásokat, könnyen felpörög az ilyen típusú megméretésekre, és az sem elhanyagolható szempont, hogy gyönyörű helyeken vezet végig az útvonal. Kérdés, hogy futás közben mennyire lehet a kivilágított Budapest látványát élvezni.

„Természetesen igyekszem a versenyre koncentrálni, de nagyon jó érzés, amikor mondjuk kifutok az Alagútból és tapsolnak az emberek, vagy amikor látom a kivilágított Várkert Bazárt – folytatta Csere Gáspár. – Persze futás közben igyekszem a versenyre figyelni és inkább utána gyönyörködni. Az este tízórás rajt miatt nem kellett külön esti edzéseket végeznem, ha mondjuk hajnal egykor lenne a rajt, azt kirívónak mondanám, de a mostani start nem vészes, tavaly például egy órával később indultunk. Ami engem illet, inkább a hajnali futások mennek nehezen.”

Az olimpikon hosszútávfutó a koronavírus időszaka kapcsán hozzátette, abból a szempontból szerencsés helyzetben van, hogy a futóknak nem kellett leállni.

Az elmúlt hónapokban is mindennap tudott edzeni (többször napi két tréningje volt), és mivel nem volt versenykényszer, összességében többet készülhetett, mint máskor.

„Egy meghosszabbított alapozás volt az elmúlt néhány hónap, nagyon jó formában érzem magam – hangsúlyozta Csere Gáspár. – Az egészségem is sokat javult, amivel az elmúlt két évben voltak gondjaim, úgy érzem, olyan állapotban és formában vagyok, hogy egyéni csúcsokat is tudok futni. És bár külföldön nem lesznek most versenyek, de amire itthon lehetőségem lesz, azt szeretném kihasználni.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.