Balatoni félmaratoni, napfelkeltével

Újra félmaratoni futás a Káli-medencében: augusztus 19-én több százan kelnek hajnalban, hogy a futás előtt még gyönyörködhessenek egy sort a Balaton közepéről a napfelkeltében.

Második alkalommal rendezik meg az ÚjHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratont a Káli-medencében. Néhány érdekesség a csodálatos balatoni reggelről – rajt augusztus 19-én fél hétkor.

Környezet. A verseny elhagyhatatlan velejárója a festői környezet, és a részben ebből adódó utánozhatatlan hangulat. Futás közben a Káli-medence szépségében gyönyörködhetnek a résztvevők, amit nem véletlenül hívnak a magyar Toscanának.

Nem körkörös. A legtöbb futóversennyel ellentétben a verseny kiindulási pontja nem egyezik a végpontjával. A tavalyi résztvevők szerint sokkal motiválóbb cél A-ból B-be eljutni, mint A-ból vissza A-ba. Ez egyáltalán nem meglepő, különösen ha a B pont igencsak hívogató, mint (például ebben az esetben) egy barátságos kerthelyiség, ahol finomságokkal várják a megfáradt futókat.

Hajó. Talán emiatt a legegyedülállóbb, hiszen közel sem hétköznapi élmény egy hajóról megnézni a napfelkeltét. Így még indulás előtt töltődhetnek a versenyzők, majd egy DJ direkt erre a célra kevert mixeire bemelegítenek és lelkileg ráhangolódnak a futásra.

Üzenet. A legtöbb közösségi esemény a magáénak tudhat valamiféle üzenetet vagy filozófiát, és ez a Napfelkelte Félmaratonnál sincsen másképp. Amellett, hogy mint minden sportesemény, felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára, és lehetőséget biztosít a gyakorlására, mást is mond.

Azt, hogy nem létezik lehetetlen. Ez az életérzés, a kihívás keresése és leküzdése teljesen áthatja az eseményt az elejétől kezdve egészen a végéig.

Talán nem is lehetne erre szebb szimbólumot találni, mint maga a verseny, hiszen gondoljunk csak bele, hogy reggel egy csapat ember végignézi, ahogy felkel a nap, és üldözőbe veszi. „Egy ilyen színvonalas és egyedülálló rendezvény mellett érdemes elköteleződni, és jó példát mutatni a munkatársainknak, barátainknak, partnereinknek az egészséges életmóddal kapcsolatban. Futni pedig jó érzés!” – hangsúlyozta Juhász Attila, a főtámogató újHÁZ Centrum igazgatósági elnöke.

A tavalyi verseny összefoglaló videóját itt lehet megnézni. További információk a honlapon.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Vízitúratippek kezdőknek és haladóknak
Kuzler Béla áttekert Horvátországon
Bringázzunk az osztrákoknál!
A gömbölyded Jodie Marsh fényűző élete
Új bajnokot avathatnak Nagyatádon

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Világrekord a kerti székből felállva
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!

Hegymászás

Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.