Balatoni félmaratoni, napfelkeltével

Újra félmaratoni futás a Káli-medencében: augusztus 19-én több százan kelnek hajnalban, hogy a futás előtt még gyönyörködhessenek egy sort a Balaton közepéről a napfelkeltében.

Második alkalommal rendezik meg az ÚjHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratont a Káli-medencében. Néhány érdekesség a csodálatos balatoni reggelről – rajt augusztus 19-én fél hétkor.

Környezet. A verseny elhagyhatatlan velejárója a festői környezet, és a részben ebből adódó utánozhatatlan hangulat. Futás közben a Káli-medence szépségében gyönyörködhetnek a résztvevők, amit nem véletlenül hívnak a magyar Toscanának.

Nem körkörös. A legtöbb futóversennyel ellentétben a verseny kiindulási pontja nem egyezik a végpontjával. A tavalyi résztvevők szerint sokkal motiválóbb cél A-ból B-be eljutni, mint A-ból vissza A-ba. Ez egyáltalán nem meglepő, különösen ha a B pont igencsak hívogató, mint (például ebben az esetben) egy barátságos kerthelyiség, ahol finomságokkal várják a megfáradt futókat.

Hajó. Talán emiatt a legegyedülállóbb, hiszen közel sem hétköznapi élmény egy hajóról megnézni a napfelkeltét. Így még indulás előtt töltődhetnek a versenyzők, majd egy DJ direkt erre a célra kevert mixeire bemelegítenek és lelkileg ráhangolódnak a futásra.

Üzenet. A legtöbb közösségi esemény a magáénak tudhat valamiféle üzenetet vagy filozófiát, és ez a Napfelkelte Félmaratonnál sincsen másképp. Amellett, hogy mint minden sportesemény, felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára, és lehetőséget biztosít a gyakorlására, mást is mond.

Azt, hogy nem létezik lehetetlen. Ez az életérzés, a kihívás keresése és leküzdése teljesen áthatja az eseményt az elejétől kezdve egészen a végéig.

Talán nem is lehetne erre szebb szimbólumot találni, mint maga a verseny, hiszen gondoljunk csak bele, hogy reggel egy csapat ember végignézi, ahogy felkel a nap, és üldözőbe veszi. „Egy ilyen színvonalas és egyedülálló rendezvény mellett érdemes elköteleződni, és jó példát mutatni a munkatársainknak, barátainknak, partnereinknek az egészséges életmóddal kapcsolatban. Futni pedig jó érzés!” – hangsúlyozta Juhász Attila, a főtámogató újHÁZ Centrum igazgatósági elnöke.

A tavalyi verseny összefoglaló videóját itt lehet megnézni. További információk a honlapon.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.