Csak profiké lesz a londoni maratoni

Októberben rendezik meg a híres londoni versenyt, de a szervezők úgy döntöttek, ezúttal amatőrök nem indulhatnak rajta.

A világ legrangosabb maratoni futóversenyei közül a londoni volt az egyetlen, amelyet eddig nem töröltek a naptárból, viszont a verseny sorsa egészen mostanáig bizonytalan volt.

A koronavírus-járvány miatt előbb áprilisról október 4-re tették át az eseményt, ezt követően pedig a szervezők folyamatosan egyeztettek az illetékes hatóságokkal és szakemberekkel a viadal sorsáról.

A házigazdák a múlt héten minden nevezőnek levelet küldtek, amelyben azt közölték, hogy továbbra sem tudnak biztosat mondani, ám ígéretet tettek, hogy ezen a héten, legkésőbb péntekig végleges döntés születik.

A döntés csütörtökre született meg, eszerint lesz verseny októberben, de a megszokott 40 ezres tömeg helyett csak a legjobbak rajtolhatnak.

A pálya sem a megszokott lesz: a szervezők egy londoni park területén jelölnek ki körpályát, amelyen teljesítik az atléták a 42.195 kilométeres klasszikus távot. A versenyterület környékére csak limitált létszámban engednek nézőket.

A viadal két legnagyobb sztárja viszont ugyanaz: a férfiaknál a világ két legjobb idejét elérő futó, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge (2:01:39 óra) és az etióp Kenenisa Bekele (2:01:41 óra) csap össze egymással, illetve a többi riválissal.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.