Cseke Lilla tovább falja a kilométereket

Júniusban pályacsúccsal nyert az Ultra-Tisza-tó viadalon, pedig csak három éve kezdte a futást, nyár óta pedig győzött a 100 kilométeres bajnokságon, s első (két) 24 órás versenyén is túl van.

Sok edzés, no meg kettő plusz egy verseny – ez Cseke Lilla programja az Ultra-Tisza-tó megnyerése óta eltelt időszakban, s bizony mindhárom esemény emlékezetes marad a számára. Elsőként a 100 kilométeres országos bajnokság következett, amelyen szintén remekül teljesített, és 9:16:07 órás idővel, több mint húsz perc előnnyel szerzett aranyérmet.

„Jól sikerült az országos bajnokság, bár szerettem volna jobb időt futni, de jobban megviselt a meleg, mint a Tisza-tónál – jegyezte meg Cseke Lilla az Omszki-tónál rendezett verseny kapcsán, majd a Balatonnal folytatta. – Néhány hete Balatonfüreden volt életem első huszonnégy órás versenye, elsősorban erre készültem. Ahhoz képest, hogy ez volt az első, sikerült végigcsinálnom, viszont a lefutott kilométerrel nem vagyok elégedett. Tizenkét óra után elkezdett fájdogálni a térdem, s bár kiállni semmiképpen sem akartam, kockáztatni sem szerettem volna, így tempósabb sétára váltottam az utolsó néhány órára, és végül majdnem kétszáznyolc kilométert teljesítettem.”

Amikor az első (hatórás) ultraversenyén volt Sárváron, másnap reggel ámulva nézte, hogy néhány futó akkor is rótta a köröket, s innentől kezdve vágyakozott, hogy eljusson idáig. Ráadásul Balatonfüreden az időjárás is ideális volt.

„A balatonfüredi verseny után egy héttel lehetőségem nyílt, hogy kísérőként kimehessek a huszonnégy órás világbajnokságra, és mivel akkor már volt tapasztalatom, különleges volt részt venni a vb-n úgy, hogy nagyjából tudtam, mit élhetnek át a versenyzők – mozgalmas két hét volt.

Érdekes volt megtapasztalni, milyen a másik oldalon lenni, mennyire oda kell figyelni, mennyire fontos, hogy ott legyél, hogy add a frissítést, ezt is ki kellett próbálni, nagy élmény volt. Bár a futás egyéni sport, egyben csapatmunka is, s a jó eredményeket én sem tudtam volna egyedül elérni, ezért is vagyok nagyon hálás az edzőmnek, Márton Attilának a felkészítésért, illetve azért, hogy a versenyeken is támogat, kísér, segít a frissítésben.”

Jó hír, hogy Cseke Lilla térde a balatonfüredi verseny után egy-két héttel helyrejött, csak szoknia kell a terhelést, illetve fizikailag még erősödnie kell. Főleg annak tekintetében, hogy a 24 órás futás irányába szeretne fejlődni. Korábban is volt már több terepversenye, a QR-kódos futások iránt is érdeklődik, és a Piros85 is szerepel a tervek között, csak idén a térde miatt nem merte kockáztatni az indulást.

„Szeretném, ha a futásom nemcsak öncélú lenne, hanem időnként jótékony célt is szolgálna. Korábban voltam már futni a Backpack running csapatával, vasárnap délelőttönként a Jászai Mari térről indulnak, és szendvicset, illetve meleg teát visznek a hajléktalanoknak, mindenképpen örülnék, ha a futás mellett segíteni is tudnék” – hangsúlyozta Cseke Lilla.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek
Ferenczi István 126 kilométer előtt áll

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.