Egy kis Spárta a Margitszigeten

Hét évvel ezelőtt kevesebb mint tíz futó teljesítette a margitszigeti Spártai százast, idén azonban már több mint nyolcvanan neveztek, hogy megfuthassák a Spartathlon szintidejét is.

Magad uram, ha szolgád nincsen – 2013-ban került sor az első Spártai százasra a Margitszigeten, miután Ispánki Zoltán és néhány barátja még nem teljesítette a görögországi verseny szintidejét, s tető alá hozták a margitszigeti viadalt.

„A második évben többen mondták, hogy jó volt az első, és kérdezgették, mikor lesz a folytatás – tudtuk meg Ispánki Zoltántól. – Az első évben tizenegynéhány nevező és hét célba érkező volt, tavaly már hetven, idén pedig nyolcvan feletti a nevezők száma. Az első évben sikerült megfutnom a szintidőt, azóta viszont versenyzőként nem veszek részt, szervezel vagy versenyzel, a kettő nem működik együtt.”

Ispánki Zoltán (nyitó képünkön) 2001-ben a huszonhatodik, egy évvel később a tizenhatodik helyen végzett a Spartathlonon, de már 1992-ben futott a Bécs–Budapest Szupermaratonon, s mindmáig aktív tagja a futótársadalomnak. Visszakanyarodva az idei Spártai százashoz, már nyolcvan feletti a nevezők száma, akiknek nagyjából a negyede nő, és külföldiek is neveztek. A nevezési díj 2500 forint, férfiaknak 10, nőknek 10:30 óra a 100 kilométer szintideje, rajt 7 órakor az Atlétikai Centrum mögött. A szervezők hangsúlyozták, mindenkit szeretettel várnak, olyanokat is, akik nem a teljes, csak rövidebb táv erejéig szállnának be a futásba.

A verseny pályacsúcsát Halama Levente állította fel 2017-ben, 7:39:28 óra alatt teljesítette a 100 kilométert, a hölgyeknél Kóbor Andrea tavalyi ideje (8:48:56) a csúcs, eddig négyen futottak nyolc, és további tizenketten kilenc órán belül.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.