Egy kis Spárta a Margitszigeten

Hét évvel ezelőtt kevesebb mint tíz futó teljesítette a margitszigeti Spártai százast, idén azonban már több mint nyolcvanan neveztek, hogy megfuthassák a Spartathlon szintidejét is.

Magad uram, ha szolgád nincsen – 2013-ban került sor az első Spártai százasra a Margitszigeten, miután Ispánki Zoltán és néhány barátja még nem teljesítette a görögországi verseny szintidejét, s tető alá hozták a margitszigeti viadalt.

„A második évben többen mondták, hogy jó volt az első, és kérdezgették, mikor lesz a folytatás – tudtuk meg Ispánki Zoltántól. – Az első évben tizenegynéhány nevező és hét célba érkező volt, tavaly már hetven, idén pedig nyolcvan feletti a nevezők száma. Az első évben sikerült megfutnom a szintidőt, azóta viszont versenyzőként nem veszek részt, szervezel vagy versenyzel, a kettő nem működik együtt.”

Ispánki Zoltán (nyitó képünkön) 2001-ben a huszonhatodik, egy évvel később a tizenhatodik helyen végzett a Spartathlonon, de már 1992-ben futott a Bécs–Budapest Szupermaratonon, s mindmáig aktív tagja a futótársadalomnak. Visszakanyarodva az idei Spártai százashoz, már nyolcvan feletti a nevezők száma, akiknek nagyjából a negyede nő, és külföldiek is neveztek. A nevezési díj 2500 forint, férfiaknak 10, nőknek 10:30 óra a 100 kilométer szintideje, rajt 7 órakor az Atlétikai Centrum mögött. A szervezők hangsúlyozták, mindenkit szeretettel várnak, olyanokat is, akik nem a teljes, csak rövidebb táv erejéig szállnának be a futásba.

A verseny pályacsúcsát Halama Levente állította fel 2017-ben, 7:39:28 óra alatt teljesítette a 100 kilométert, a hölgyeknél Kóbor Andrea tavalyi ideje (8:48:56) a csúcs, eddig négyen futottak nyolc, és további tizenketten kilenc órán belül.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.