Egyszerre 3500 Mikulás futhat

Hatodszor rendezik meg vasárnap a legnagyobb hazai Mikulás-futást, amelynek már csak második és családi futamára lehet nevezni. A nevezési díjból rászoruló gyerekeket támogatnak.

Családja válogatja, hogy a Mikulás már december 5-én este megérkezik-e, vagy csak másnap reggelre rakja tele a cipőket és csizmákat – viszont egyértelmű, hogy december 8-án az idén sem maradhat el a hagyományos Mikulás-futás. Immár hatodszor rendezik meg az eseményt, amelynek névadó szponzora a Blikk, a legnagyobb magyarországi bulvárlap, a futás pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is jótékony célt szolgál.

Egyrészt a nevezők Mikulás-ruhát kapnak, a verseny után egy hátizsák a jutalmuk, s ami még fontos, a nevezési díjakból a Bátor Tábor Alapítvány 500-500 forintot kap, de lehet segíteni a rászorulókat különböző játékokkal, iskolaszerekkel, amelyeket egy hatalmas puttonyban gyűjtenek össze, és az állami gondozott gyerekeket támogató Ágota Alapítványhoz kerülnek.

Rajt a Sóház utcában, a Corvinus Egyetem és a Központi Vásárcsarnok között, a cél pedig a Fővám téren lesz. A résztvevők két távon és három futamban indulhatnak, a 2300 méteres versenyeket 700 méteres családi futamok fogják közre. A 13 órakor induló első futamra már nem lehet nevezni, a családi viadalra és a második futamra viszont még a helyszínen is. Sőt a családok közösen, 3-6 fővel regisztrálhatnak, ebben az esetben legalább egy 14 éven aluli családtagnak is neveznie kell. A Mikulás-futáson összesen 3500 Mikulás futhat.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.