Fuss át éjszaka a Lánchídon!

Biztosan rekordszámú induló lesz az idei Night Run Budapesten, ahol augusztus 3-án legalább ötszáz külföldi is átfuthat éjszaka a Lánchídon. Ehhez hasonlóra legalább tíz éve nem volt példa a fővárosban.

Augusztus 3-án sorozatban hatodik alkalommal rendezik meg Magyarország talán leghangulatosabb futóversenyét, a Generali Night Run Budapestet. Az éjszakai verseny egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy már ötezren neveztek, így biztosan megdől majd a tavalyi, négyezer-ötszázas rekord, és szinte borítékolható, hogy „telt ház” lesz, azaz hatezren futnak majd éjszaka a főváros összes főbb turisztikai látványosságát érintő versenyen. Az eddigi ötezer nevező tizede külföldi, immár negyven országból jelezték indulási szándékukat.

Ezúttal három távon, hat és kilenc kilométeren, valamit félmaratoni távon lehet indulni, így bizonyára mindenki megtalálja majd a számára megfelelőt.

„A verseny egyik különlegessége, hogy mindig a nyár közepén, éjszaka tartjuk, amikor minimális a forgalom, így a lakókat sem zavarjuk, ami egy mindenki számára előnyös win-win szituáció – mondta a Csupasportnak Zelcsényi Miklós főszervező.

– Az idei verseny specialitása, hogy mindhárom táv résztvevői átfutnak a Lánchídon, és a pesti oldalon is tesznek egy kört, amire a Nigh Run történetében még sohasem, és Budapesten legalább tíz éve nem volt ilyenre példa éjszaka. Jövőre elkezdődik a híd felújítása, ezért aki át akar futni rajta, az egy ideig talán utoljára teheti meg.

Érdemes még megjegyezni, hogy ezúttal hűtőkamionnal visszük a vizet a frissítőpontokra, és a legtöbb helyszínre látványos hangulatelemekkel, egyedi fény-és hangtechnikával készülünk, az alagút végén például kongások várják a futókat, a Várkert Bazár pedig abszolút prémiumhelyszín lesz. ”

A szervezők még várják a jelentkezéseket

A szervezők a korábbi versenyekhez hasonlóan ezúttal is teljes frissítést biztosítanak a versenyzőknek, energiaszeletekkel, izotóniás italokkal, banánnal, szőlőcukorral és gélekkel is készülnek. Az egyébként is felejthetetlen látvány és élmény mellett pluszmotivációt jelenthet, hogy a rajtcsomagban a futópóló mellett egy üveg bor is lesz, a célba érkezéskor pedig minden versenyt teljesítő futó nyakába befutóérem kerül.

A versenyre ide kattintva lehet még nevezni.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva
Csábi Bettina: veszély, kihívás, siker

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.