Kácser Zita megérdemelt édessége

Belga csokitortával ünnepelt a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon ötödik bajnoki címét megszerző Kácser Zita, a Debreceni Sportcentrum atlétája az abszolút versenyt is megnyerte a nők mezőnyében.

Ötödik félmaratoni bajnoki címét szerezte meg Kácser Zita, aki nemcsak az országos bajnokságot, hanem az abszolút versenyt is megnyerte a nők mezőnyében a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon.

„Amikor először hívott telefonon, egy nagy sütemény előtt ültem, a barátommal ünnepelünk picit – kezdte a vasárnapi Wizz Air Budapest Félmaratonon győztes 31 esztendős Kácser Zita . – Ritkán nyílik erre alkalom, mert pörgős az életem, most azonban szakíthattunk rá időt. Egy belga csokitorta volt a desszert, de az islert is nagyon szeretem, nagyjából minden jöhet, ami puha, édes és csokis.”

Az atléta ötödször nyerte meg a magyar bajnoki címet, ezúttal ráadásul nemcsak aranyérmet szerzett, hanem a viadalon is az élen zárt, miután a célfotó szerint megelőzte a vele együtt beérkező (74:47) kenyai Hellen Jepkosgei Kimutait.

„Az idővel abszolút elégedett vagyok, mert az volt a célom, hogy hetvenhat percen belül fussak, emellett szerettem volna megvédeni a bajnoki címem, az meg külön öröm, hogy az első helyet is megszereztem. Tényleg örültem a győzelmemnek, még ha ez nem is látszott a befutónál, de eléggé elfáradtam. Erős iramot mentünk, a kenyai lány jóvoltából tizenkét kilométernél elszakadtunk a mezőnytől, felváltva vezettünk, hogy tartsuk az iramot. Tizennyolc-tizenkilenc kilométernél már vártam, hogy vége legyen. Kicsit monoton, de jó pálya a budapesti.”

Kácser Zita legjobb idejét egyébként Zágrábban futotta, ott állította fel a 73:30-as egyéni rekordját, amely kapcsán hozzátette, a horvát fővárosban kijelölt útvonal teljes sík, még híd vagy felüljáró sem keresztezi.

„Most pihenek, közben kitűzöm a céljaimat a következő évre – tekintett előre a Debreceni Sportcentrum atlétája. – Szeretnék feltöltődni, gondolkozni. Az idén sokáig sérült voltam, ezért a szezon gyakorlatilag néhány hónapból állt, sok nehézséggel, rengeteg munkával. Igaz, a versenyzéssel töltött egy-két hónap remekül sikerült, még ha nehéz is volt.”

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.