Kétezernél is több futó a Hősök terén

A veszélyhelyzet utáni első budapesti futóversenyt, a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált rendezte a Budapest Sportiroda szombat délután és este a Hősök terén, a Városligetben és a környező utcákban.

A három táv (5 km, 10 km, félmaratoni) közel 2400 nevezője a járványhelyzet korlátozásai miatt több ponton is a megszokottól eltérő lebonyolítással találkozott a résztvevők és a szervezők biztonsága érdekében. A versenyközpont kialakítása és a szokásostól eltérő rajtterület a rajtzónába lépés előtti testhőmérséklet-mérés, valamint a kiscsoportos rajtolás mind abban segített, hogy a futók biztonságosan tudjanak várakozni a versenyszámok kezdetéig.

A szokásos tömegrajt helyett egyszerre 20 fő állhatott be és indulhatott az előre felfestett „rajtrácsról”, 30 másodpercenként újabb csoport vágott neki a távja teljesítésének.

A helyszínen több ponton kézfertőtlenítőt helyeztek el a szervezők, az öltözőket, mobilvécéket és egyéb helyszíneket is rendszeresen fertőtlenítették. A frissítőállomásokon nem voltak szabadon elvehető termékek, a maszkos, kesztyűs személyzet mindenkinek kézbe adta a frissítést.

Borza-Tóth Zsuzsanna és Vincze András a célban, a Nemzeti Sport munkatársai is sikeresen teljesítették a félmaratoni távot – Fotó: Nagy Zsolt

A célba érkezést követően mindenki saját maga vette el az előre kikészített érmét és befutócsomagját ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát.

Az időjárás kegyeibe fogadta a futókat, a reggeli-délelőtti eső utolsó nyomai is felszáradtak kora délutánra. Teljesen száraz pályán, 20 fok körüli hőmérsékletben körözhettek a versenyzők az Andrássy út – Dózsa György út – Városliget – Hermina út – Kós Károly sétány – Hősök tere útvonalon.

Délután öt és fél hat között az 5 és 10 km-t teljesítők rajtoltak el, ők 1 vagy 2.5 km-es kört teljesítettek. Az esemény legidősebb résztvevője, a 85 éves kisújszállási Fehér Károly 10 km-en ért célba. Ugyanezen a távon futott Cser Krisztián operaénekes is. A nap leghosszabb távja, a félmaratoni este 8-kor rajtolt, ezen a távon már a leggyorsabbak is sötétben értek célba, a mezőny nagy része pedig a táv nagy részét a kivilágított utakon teljesítette. Szabó Zsófi színésznő-műsorvezető célja, a 2 órán belüli teljesítés is sikerült ezen az estén, ő szinte pontban este 10 órakor ért célba.

(Nyitókép: BSI)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.