Kétezren segítettek a mentőszolgálatnak

A virtuális futást 2086 versenyző részvételével rendezte meg a BSI – a Riska Futóhétvége után a stáb már dolgozik a május utolsó hétvégéjére meghirdetett kerékpáros rendezvényén is.

Sikeres volt a BSI (Budapest Sportiroda) első virtuális futóversenye a hétvégén, a háromnapos Riska Virtuális Futóhétvégére 347 településről 2086 jelentkezés érkezett. A jelentkezők negyven százaléka a leghosszabb, félmaratoni távon indult, a családi csapatversenyre 54 csapat nevezett, a Fut a Cég versenysorozatban pedig már az első virtuális versenyen 37 vállalat indult.

A több mint kétezer induló nevezési díjából ötszáz-ötszáz forintot az Országos Mentőszolgálatnak utaltak, ezzel segítve a szervezet járványellenes munkáját. Összesen 1.1 millió forint gyűlt össze, a mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor és Győrfi Pál szóvivő is teljesítette az öt kilométeres távot, ezzel is köszönetet mondva minden futónak.

A korlátozások enyhítése mellett a BSI már gőzerővel dolgozik a következő verseny szervezésén.

„Ez volt az első virtuális eseményünk, de biztosan nem az utolsó mondta Kocsis Árpád, a BSI vezetője. – A versenyekhez szokott futóink örömmel csatlakoztak, megtalálták a kihívást ebben a hosszú és nehéz, amatőr sportesemény nélküli időszakban. Ami minket illet, máris megyünk tovább, és meghirdetjük az ötnapos, jelképesen öt tavunkat megkerülő Intersport Virtuális Bringás Tókerülés eseményünket a pünkösdi hétre. A kerékpárosoknak újdonság itthon ez a forma, de azt gondoljuk, ők is szeretni fogják.”

A hétvégi Riska futóhétvégéhez hasonlóan ezúttal is (bringás) érem és online oklevél jár a nevezésért, amelynek díjából fejenként ötszáz forinttal a Budapest Bike Maffia karitatív tevékenységét támogatják

Az eseménnyel két hónap után folytatódik a pontgyűjtés az Ötpróba-sorozatban. A bringásoknak szóló rendezvényt május 28. és június 1. között rendezik meg, és ezúttal is mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő távot. Egyéniben a Virtuál Balaton 210 km, a Virtuál Fertő-tó 110 km, a Virtuál Tisza-tó 65 km, a Virtuál Velencei-tó 30 km és a Virtuál Deseda-tó 14 km közül lehet választani, míg a családi csapattávokon a Virtuál Tisza-tó 65 km-es, a Virtuál Velencei-tó 30 km-es, valamint a Virtuál Deseda-tó 14 km-es versenyén indulhatnak a sportolni vágyó családok.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.