Kezdődhet a verseny, futás kifulladásig!

Az idén harmadszor rendezik meg a Riska 1 Way Ticket Run nevű futóversenyt, amelyen az indulóknak péntek este hattól Tihanyban, a Belső-tó körül óránként kell 6.7 km-t futniuk – amíg csak bírják.

Verseny, kifulladásig – ez is lehetne a mottója a Riska 1 Way Ticket Run nevű versenynek, amelyet az idén harmadszor rendeznek meg hazánkban. A helyszín festői, hiszen Tihanyban, a Belső-tó körül vezet a Backyard Ultra szabályai szerinti 6706 méteres pálya.

A szervezőktől pénteken kapott rajtlista alapján 144 futó vág neki a kihívásnak, 103 férfi és 41 női versenyző. De mi is vár rájuk pontosan?

Az egyébként az Olimpiai Ötpróba Sorozat–Párizs 2024 szériába is beleszámító viadal lényege, hogy a futók óránként rajthoz állnak, és megteszik a 6.7 km-es távot.

Értelemszerűen minél gyorsabban végeznek, annál többet pihenhetnek, csakhogy a következő órában is ugyanez a táv vár rájuk. Az nyer, aki utoljára marad a pályán.

Fotó: Pesthy Márton / Veszprém Megyei Napló

 

A szervezők 48 órásra tervezik a versenyt, ám természetesen addig lesznek ott, amíg valaki bírja erővel. A miheztartás végett: egy éve még több mint hét kilométert kellett futni, akkor Csécsei Zoltán 33 órával diadalmaskodott. Aztán ki tudja, meddig tart az esemény, nemrég John Stocker 81 órán (!) keresztül tette meg újra és újra a távot Nagy-Britanniában.

A tihanyi verseny mezőnye veretes, hiszen a teljesség igénye nélkül rajthoz áll a címvédő Csécsei, ahogyan a tavaly második helyezett Geszti Péter – csupán névrokona az ismert reklámszakember/dalszövegíró/producernek –, továbbá a harmadik Blaskó Mihály, és a női győztes Fűrész Edit és a második Kelemen Anett sem hagyja ki a kihívást.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.