Kilométerek az óceánokért

Az Adidas idén újra csatlakozott a Run for the Oceans kezdeményezéshez, amelynek keretén belül június 8. és június 16. között futóközösségeikkel hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára.

Az Óceánok világnapján rendezett budapesti eseményhez több mint kétszáz futó csatlakozott.

A környezettudatos gyártási megoldások és a fenntartható anyaghasználat mellett évek óta elkötelezett Adidas 2015 óta – a Parley for the Oceans kezdeményezéssel közösen – különböző edukációs programokkal és innovációkkal segíti a műanyagszennyezés felszámolását, s idén harmadszor csatlakozott a június 8. és június 16. között zajló Run for the Oceans kezdeményezéshez.

Ebben a futók minden – a mozgalom keretein belül – lefutott kilométer után egy dollárral támogatják a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean School programot.

A múlt évben összesen egymillió dollárt gyűjtöttek az Adidas futói, ezzel megközelítőleg százezer műanyagszennyezett övezetben élő fiatal edukációját támogatták. Idén 1.5 millió dollár összegyűjtése a cél.

A Run For The Oceans az Óceánok világnapján (június 8.) indult el világszerte, a kezdeményezéshez pedig számos nagyváros mellett Budapest is csatlakozott. A szombati közösségi futáson több mint kétszázan vettek részt, hogy kifejezzék téma iránti elkötelezettségüket.

„Fantasztikus látni, hogy itthon is egyre többen csatlakoznak a műanyagszennyezés felszámolása ellen folytatott küzdelmünkhöz. Igaz, távol vagyunk az óceánoktól, de nem szabad elfelejtenünk, hogy itt, Európa szívében is minden második levegővételünket a világ nagy vizeinek köszönhetjük. Az Adidas is arra törekszik, hogy véget vessünk a felesleges műanyaghalmozásnak, hosszú távú célunk, hogy 2024-re kizárólag újrahasznosított poliészterből készült termékeket árusítsunk” – hangsúlyozta Debreczeni Dóra, az Adidas Runners Budapest csapatkapitánya.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.