Legyen az öné is egy érem!

Elmaradt a Fészek Gyermekvédő Egyesület jótékonysági futása, de a szervezők virtuális futásra invitálnak mindenkit, s nem szeretnék, ha kárba veszne hatszáz érem e nemes kezdeményezésen.

Ahogyan sok más verseny, a Fészek Gyermekvédő Egyesület jótékonysági futása is elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Pedig a Fészek hatodszor szervezte volna meg a futást, amellyel az érdi Fészek Gyermekek Átmeneti Otthona javára gyűjtöttek volna. Az otthon esélyt ad azoknak a családoknak, amelyeknél – többnyire anyagi ellehetetlenülés miatt – állami gondozásba kerülnének a gyermekek.

Alig egy héttel ezelőtt, szeptember 20-án tartották volna a futást, amelyet például a neves és eredményes ultrafutó, Csécsei Zoltán is támogatott, ám a járványügyi helyzet közbeszólt.

Bár a rendezvény a megszokott formájában elmarad, van hatszáz, a futóknak szánt érem, amelyet a nyár óta készülő szervezők nem akarnak a raktárban felejteni. Ezért aztán – az utóbbi hónapokban már-már megszokott módon – virtuális futásra invitálják az érdeklődőket. Arra ösztökélnek, hogy szeptember 20. és október 4. között általuk választott helyszínen és időben fussanak a nemes cél érdekében.

Mint írják, ha megtesznek néhány kilométert, és átutalnak legalább 3000 forintot, a közösség a gyermekotthon féléves étkezési költségét tudja fedezni. Az indulók természetesen megkapják az érmet.

Bővebb információt az otthon honlapján és közösségi oldalán találnak.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.