Futva és bringázva kerülik meg Gyulát

Idén immár hatodik alkalommal kerül sor a Kerüld körbe Gyulát megméretésre, amely során a Békés megyei város körül futnak és kerékpároznak a résztvevők.

Csíkos Dániel, Gyula futónagykövetének a fejéből pattant ki az ötlet, hogy egy kellemes közös kikapcsolódás keretében körbefuthatnák Gyulát a helyi futóklub tagjai, a kezdeményezés sikerét pedig jól mutatja, hogy idén hatodszor kerül sor a megméretésre, amely sokkal inkább baráti sportos kikapcsolódás, mintsem komoly verseny.

„Gyula külső utcáin vagy éppen a gáton keresztül vezet az útvonal, olyan utcákat választottunk, amelyek a város szélén vannak, de járhatóak, a futás a helyi sportpályáról indul és közel 28 kilométer a táv – tudtuk meg Csíkos Dánieltől. –

A résztvevők futva és kerékpárral is teljesíthetik a távot, sőt váltóban is részt lehet venni, amelyben fut, illetve biciklizik a váltó két tagja.

A futók tempójában haladunk, megvárunk mindenkit, aki esetleg nem bírja, kiszállhat, nincs semmi gond, ez egy baráti jellegű összejövetel.”

A megméretésre nagyjából 40-50 sportszerető részvételét várják, de aki kedvet kap az erőpróbához, jöhet még a pénteken 18 órától kezdődő összejövetelre, amely az id. Christian László sportpálya előtti parkolóból indul. A korábbi évek tapasztalatai alapján javasolt a szúnyogirtó spray használata. A rajt előtt közös csoportkép készül, és a meleg miatt idén későbbre tették a szervezők az indulást, akik úgy kalkulálnak, hogy este 9 körül mindenki célba ér.

„Gyuláról, illetve a környező településekről, Kétegyházáról, Békéscsabáról is érkeznek résztvevők, mondhatom, hogy most már megyei szintű eseménnyé nőtte ki magát a futás, de van olyan futótársam is, aki az Ultrabalatonra készül, és már Békéscsabáról is futva érkezik, majd úgy is megy haza” – tette hozzá Csíkos Dániel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.