Mo Farah valóságshow-ban szerepel

A négyszeres olimpiai bajnok brit maratoni futó celebkedik az ITV televíziós csatornán, s bár hazája atlétikai szövetsége és edzője is aggódik, igyekszik megnyugtatni a kétkedőket.

Sir Mo Farah, a britek négyszeres olimpiai bajnoka az utóbbi hónapokban többször is helyet kapott a híradásokban, noha túl sok atlétikai versenyt nem rendeztek mostanság. Szeptemberben megdöntötte az egyórás futás világrekordját, majd Észak-Írországban nyert félmaratoni versenyt, októberben iramfutó volt a londoni maratonin, míg novemberben beköltözött egy televíziós valóságshow-ba…

Az „I’m A Celebrity…Get Me Out Of Here!”, vagyis a „Celeb vagyok, ments ki innen!” című, Magyarországon is ismert műsor aktuális szériája november 15-én kezdődött.

Eredetileg egy ausztrál dzsungelben rendezték volna, a koronavírus-járvány miatt azonban kevésbé egzotikus helyszínt kellett találni, amely az észak-walesi Gwrych nevű kastély lett Abergele-ben.

A résztvevők kéthetes karanténnal melegítettek a mókára, ennek ellenére (vagy ettől függetlenül) az egyik versenyző megfertőződött. Farahhal kapcsolatban nem ez volt a probléma, hanem hogy a brit atlétikai szövetség aggodalmát fejezte ki, hogy a két hét izoláció, majd a háromhetes megméretés negatív hatással lehet a sportoló olimpiai felkészülésére, noha hősünknek meg kellene védenie a címét 10 000 méteren Tokióban (5000-en nem indul).

„Veszélyes döntést hozott – emelte ki Jo Coates, a Brit Atlétikai Szövetség (UKA) elnöke a The Guardiannek. – Marketinges szemmel, hogy a sportolók mainstream tévéműsorokban szerepelnek, maga a tökéletesség. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy a netballt űzők bekerüljenek ezekbe a show-kba. Mindez azonban sohasem mehet a teljesítmény rovására. Kommunikációs stratégiánk része újfajta közönség elérése, és ez a műsor segít ebben, ám végső soron a produktum romlását idézi elő.”

 

Fotó: Justin Kernoghan/Getty Images

 

A brit lovag 120 millió forintnak megfelelő fontot keres a kalanddal, amely nem az első szórakoztató tévéműsor az életében, ugyanis 2012-ben már részt vett az A kocka című show-ban. Az „I’m A Celebrity…” 2019-ben az ITV-csatorna legnépszerűbb műsora volt, több mint 13 millió nézővel – a készítők rizsen és babon alapuló étrenddel, valamint temérdek izgalommal és meglepetéssel kecsegtették a versenyzőket, akiknek ezúttal nem kell megbarátkozniuk az erdei táplálékokkal. Kissé bonyolította az alapfelállást, hogy a 37 esztendős Mo Farah muszlim, ugyanakkor a show-ban tiszteletben tartják vallási meggyőződését, vagyis csak az iszlám által elfogadott ételeket szükséges fogyasztania. Mivel a szereplőknek a próbatételek során kemény kihívásoknak kell megfelelniük, az atléta edzője, Gary Lough is aggódik, meg ne sérüljön tanítványa, de Farah igyekezett lehűteni a kedélyeket.

„Ez a megfelelő időpont a tévés szereplésemhez – fejtegette a szomáliai származású hosszútávfutó a Mirror hasábjain. – Korábban – más sportolókkal együtt – nagy érdeklődéssel követtem a műsort. Az év ezen szakaszában általában nem is edzek komolyan. A szokásos munkám januárban edzőtáborozással veszi kezdetét, hat-hét héten át készülök, aztán versenyzem, tehát a mostani tökéletes alkalom. Bízom benne, hogy jó helyen vagyok. Tudom, a legfontosabb, hogy ne sérüljek meg, és maradjak koncentrált. Gary persze aggódik, de éppen ez teszi izgalmassá az egészet.”

 

Gyors luxusfeleség

Noha nem aktív korában, de pályafutása befejeztével valóságshow-ban szerepelt Vasvári Vivien is, aki nem volt olyan sikeres atléta (síkfutóként próbálkozott), mint Mo Farah, ám ifjúsági korában több magyar bajnoki címet is nyert, és esélye lett volna kijutni a 2008-as pekingi olimpiára. Izomszakadása miatt azonban hosszú kihagyásra kényszerült, s végül felhagyott a versenysporttal. A jelenleg 30 éves kétgyermekes édesanya 2017-ben részt vett a Feleségek luxuskivitelben elnevezésű műsorban, majd 2018-ban a Nyerő párosban, ezzel országos ismertséget szerzett magának – az Instagram közösségi oldalon 437 ezren követik mindennapjait.

 

Címlapfotó: Martin Bureau/AFP

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta komoly versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság
Hallucinált, és dekoncentrált volt, de teljesítette a kitűzött célját
Megvédte a címét, 41 óráig volt a pályán, a legendás versenyről viszont lemondott

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.