Motoros ütötte el a kenyai rekordert

Edzés közben szenvedett súlyos balesetet a félmaratoni világcsúcsát tartó Geoffrey Kamworor, aki több hónapos kihagyásra számíthat.

Mostanság nem lesz esélye versenyt nyerni Geoffrey Kamworornak, és nem azért, mert a koronavírus-járvány miatt pang a sportvilág, elmaradnak az események.

A félmaratoni világcsúcstartóját még csütörtökön, edzés közben, eldoreti otthonától nem messze érte súlyos baleset, és a folytatás még akkor is kérdéses, ha a műtét után az őt kezelő orvos úgy nyilatkozott, az operáció jól sikerült, Kamworor jól van.

„Csak egy kilométerre voltam az otthonomtól, amikor hátulról nekem jött egy motoros. Elestem, megsérült a lábam és a fejem is. Egyébként a motoros felsegített, és kórházba vitt”

– idézték a helyi lapok a 27 éves atlétát, akinek – mint utóbb kiderült – eltört a sípcsontja. A maratoni távon világcsúcstartó Eliud Kipchoge, Kamworor edzőtársa jobbulást is kívánt neki.

„A világ tele van bizonytalansággal, ezek egyike az, ami csapattársammal és barátommal történt. Minél gyorsabb felépülést kívánok neki.”

Kamworor 2017-ben és 2019-ben is megnyerte a New York-i maratonit, míg a 2016-os riói olimpián a 11. helyen végzett 10 000 méteren. Az idén akkor sem védhette volna meg a címét New Yorkban, ha egészséges, hiszen – ahogyan arról beszámoltunk – szerdán törölték a patinás eseményt, 2020-ban legfeljebb virtuálisan lehet teljesíteni. Kamworor akkor, még a baleset előtt úgy fogalmazott, hogy bár szomorú, elfogadja a döntést és arra készül, hogy 2021-ben ismét a legjobb legyen. Az idény elején épp lemaradt arról, hogy a félmaratoni világbajnokságon ismételjen, hiszen éppen kitört a járvány, ezért márciusról október 17-re tolták el a gdyniai megméretést. A kenyai atléta szeptember 15-én a koppenhágai félmaratonin 58:01-es idővel állította fel a világcsúcsot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.