Napos, viharos (ultra)futás teljesítve!

A Csupasport háromtagú csapata is indult a 109 kilométeres Ultra Lupa-tó-versenyen, amely a „viharfutás” miatt is emlékezetes marad – az indulóknak fantasztikus élményben lehetett részük.

A Csupasport futócsapata ritka vendég a hosszú távú versenyeken, de valahogy mindig úgy alakul, ha már rajthoz áll, akkor az özönvíz garantált! Az Ultrabalaton-teljesítések elmúlt öt évében az éjszakai esőfutások, elázások szinte garantálva voltak, s hogy a hagyomány kötelez, arra bizonyság az Ultra-Lupa-tó elnevezésű Dunakanyar-kerülő verseny, amikor is a 109 kilométeres táv teljesítése során hajnali fél kettőkor a versenyzőkre szó szerint rászakadt az ég.

„Az ultrafutók kitartásának köszönhetően az éjszakai vihar ellenére kevesen döntöttek a verseny feladása mellett” – állt a szervező Balatonman sajtóközleményében, s tény, az ultraversenyek sorában most debütáló ULT alaposan próbára tette mind az egyéniben, mind a csapatban versenyzőket.

A késő délutáni, kora esti rajt időpontjaiban ugyanis még tombolt a kánikula, nem véletlen, hogy a váltó- és frissítőpontokon kétszáz kilogramm jég, három tonna hűtött víz, míg az apróbb frissítők mellett kétszáz kiló banán várta az ultrásokat, akik ötven és a már említett százkilenc kilométeres futásuk során szelték át a Dunakanyar kapujának is nevezett tájat. Honlapunkon már beszámoltunk, hogy a kihívás különleges élményt is kínált: a futókat, a kerékpáros és autós kísérőket ugyanis a Tahitótfalu utáni révnél komp szállította át a váci oldalra, hogy onnan Szobig, majd ott visszafordulva Gödön és Dunakeszin át a Megyeri hídon átkocogva ismét a Lupa Beachen felállított versenyközpontba érjenek. S bár az éjszakai vihar, az özönvíz, a villámlás alaposan megnehezítette a futók, s nem mellékesen a váltó- és frissítőpontokon serénykedő száz segítő dolgát, így is nagyszerű időeredmények születtek. A 109 kilométeres távot teljesítő nőknél Breierné Huber Melinda győzött (az ideje 10:51:28 óra volt), Bálint Ildikó (11:04:09) és Fehérvári Katalin (11:07:07) előtt, míg a férfiaknál Csécsei Zoltán (9:04:35), Cserpák Tamás (9:36:36) és Szedlák Csaba (9:49:21) volt a célba érkezési sorrend. Ötven kilométeren a hölgyeknél Kovács Nóra (4:32:41), Kardos Dóra (4:50:57) és Lak Tünde (4:53:13), a férfiaknál pedig Beda Szabolcs (3:21:54), Kohári Szabolcs Gábor (3:33:06) és Barbi János (4:14:30) volt a leggyorsabb. A Csupasport háromtagú váltója tizenkét óránál picivel hosszabb futással kalkulált, s végül 11:48:26 órás eredménnyel ért célba.

Az Ultra Lupa-tó-versenyek az extrém hosszú futásokkal nem értek véget, szombaton, az éjszakai hatalmas vihart követő párás, fülledt, meleg időben rendezték meg a Beach Run és a Swim Run versenyszámokat is, valamint ekkor bonyolították le a Kölyök körök elnevezésű kihívást, amelynek keretében a hat és a tizennégy éves korosztály futói tették próbára kitartásukat – azaz a reménybeli magyar (félmaratoni, maratoni, ultrás) utánpótlás is megmutathatta magát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.