Országfutás tizedik alkalommal

A jubileumi eseményt október 12. és 23. között rendezik meg, a szervezők várakozása szerint legalább harmincezer résztvevővel, és akkor teljesíthető a kitűzött 380 ezer kilométer.

Október 12-től, szombattól tizedik alkalommal rendezik meg az Országfutást, amelynek szervezői bíznak benne, hogy az idei programon legalább harmincezren vesznek részt, összteljesítményük pedig eléri a Föld-Hold távolságot, azaz a 380 ezer kilométert.

A jubileumi eseményre október 12. és 23. között kerül sor, a részvételhez ingyenesen regisztrálni kell az Országfutás honlapján. A versenykiírás szerint legalább öt kilométeres szakaszt kell teljesíteni futva vagy gyalogolva, akár külföldön is, egy-egy etapot pedig többen is megtehetnek, mert csoportosan is lehet indulni.

Az első Országfutást 2015 márciusában rendezték meg, akkor a csaknem négyezer résztvevő 46 733 kilométert teljesített, amely több mint hússzorosa a 2246 kilométer hosszú országhatárnak.

A rendezők tájékoztatása szerint a tavaszi, kilencedik Országfutáson huszonegyezren vettek részt, összességében 280 ezer kilométer megtéve, ezért most esély nyílik rá, hogy ezt is túlszárnyalják.

A jubileumi 10. Országfutás fővédnöke Lubics Szilvia, háromszoros Spartathlon-, kétszeres Ultrabalaton-győztes.

Forrás: MTI

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.