Pályacsúcsot futott, mégsem elégedett

Csécsei Zoltán az olasz Enrico Maggiola rekordját megdöntve, két és fél órás előnnyel nyerte meg a Korinthosz 160 kilométeres távját, mégis úgy érzi, teljesíthetett volna jobban is.

13 óra, 43 perc és 45 másodperc.

Ennyire volt szüksége Csécsei Zoltánnak ahhoz, hogy teljesítse az idei Korinthosz 160 kilométeres távját, s talán mondanunk sem kell, a magyar ultrafutóklasszis megnyerte a viadalt, sőt 40 perccel megjavította az olasz Enrico Maggiola pályacsúcsát!

És mégsem teljesen elégedett…

„Jobbat akartam futni – válaszolta érdeklődésünkre Csécsei Zoltán –, de az utolsó négy óra nagy szenvedés volt. Főleg azért, mert a számomra szokatlan talajon elfutottam az elejét, túlterhelve ezzel az izmaimat.”

Csécsei hozzátette, a kavicsosabb rész után, 135 kilométerig jó minőségű aszfalton futhatott, de 120 kilométernél már érezte, hogy sietős volt az eleje. Ráadásul mivel oda-vissza pályáról van szó, a kellemetlen rész is visszatért még.

„Belassultam, laza volt a bokám és a térdem. Nagyon elfáradtak a tartóizmok, kicsit tartottam is attól, hogy baleset lesz a vége, szerencsére nem így történt.

A végén alig vártam, hogy beérjek, már csak arra tudtam gondolni, hogy túl legyek a versenyen és minél hamarabb befussak a célba – folytatta Csécsei Zoltán, aki elmondta, még nem tökéletes a mozgása, s mosolyogva azt is hozzátette, az eredményhirdetésnél majd gyakorolnia kell a lépcsőzést. – Vasárnap már biztos kimegyek mozogni, öt-tíz kilométerrel átmozgatom az izmaimat és lehet bringázom is. A talpam a felázás miatt fáj, ugyanis elkövettem egy kis bakit. Mindig bekenem a lábam magas zsírtartalmú krémmel a verseny előtti este és a verseny reggelén, hogy a krémet beszívja a bőröm és a vizesedés ne okozzon gondot. Most sajnos csak közvetlenül a rajt előtt kentem be, ami visszaütött.”

Csécsei Zoltántól megtudtuk, idén kihagyja a Spartathlont, mivel amikor dönteni kellett, a 24 órás Európa-bajnokság mellett voksolt, amit aztán a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak.

Egyúttal hozzátette, mivel tart tőle, hogy a járvány második hulláma miatt újabb versenyek maradhatnak el, ezért most szeretné a lehető leghamarabb újra megméretni magát. A tervek között szerepel a Szőlőskör és az Ultrabalaton is, illetve ha úgy alakul, a 24 órás országos bajnokság. A Szőlőskör esetében még bizonytalan, hogy 50 vagy 100 kilométeren indul-e, ha a rövidebb távot választja, akkor nyilván gyorsabban kell futni és ez jelenti majd a kihívást, míg a legnagyobb feladat, amikor sokat és gyorsan kell futni.

„A »sokat« működött a Korinthoszon, a »gyorsan« nem annyira – tette hozzá Csécsei Zoltán. – Szerettem volna, ha 12-vel kezdődik az időm, de száz kilométernél láttam, hogy ez elszállt. A mezőnyt nem figyeltem annyira, nem a győzelemre mentem, hanem az időre. Ha 12-vel kezdődik és második vagyok, akkor is nagyon örültem volna.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.