Pályacsúcsot futott, mégsem elégedett

Csécsei Zoltán az olasz Enrico Maggiola rekordját megdöntve, két és fél órás előnnyel nyerte meg a Korinthosz 160 kilométeres távját, mégis úgy érzi, teljesíthetett volna jobban is.

13 óra, 43 perc és 45 másodperc.

Ennyire volt szüksége Csécsei Zoltánnak ahhoz, hogy teljesítse az idei Korinthosz 160 kilométeres távját, s talán mondanunk sem kell, a magyar ultrafutóklasszis megnyerte a viadalt, sőt 40 perccel megjavította az olasz Enrico Maggiola pályacsúcsát!

És mégsem teljesen elégedett…

„Jobbat akartam futni – válaszolta érdeklődésünkre Csécsei Zoltán –, de az utolsó négy óra nagy szenvedés volt. Főleg azért, mert a számomra szokatlan talajon elfutottam az elejét, túlterhelve ezzel az izmaimat.”

Csécsei hozzátette, a kavicsosabb rész után, 135 kilométerig jó minőségű aszfalton futhatott, de 120 kilométernél már érezte, hogy sietős volt az eleje. Ráadásul mivel oda-vissza pályáról van szó, a kellemetlen rész is visszatért még.

„Belassultam, laza volt a bokám és a térdem. Nagyon elfáradtak a tartóizmok, kicsit tartottam is attól, hogy baleset lesz a vége, szerencsére nem így történt.

A végén alig vártam, hogy beérjek, már csak arra tudtam gondolni, hogy túl legyek a versenyen és minél hamarabb befussak a célba – folytatta Csécsei Zoltán, aki elmondta, még nem tökéletes a mozgása, s mosolyogva azt is hozzátette, az eredményhirdetésnél majd gyakorolnia kell a lépcsőzést. – Vasárnap már biztos kimegyek mozogni, öt-tíz kilométerrel átmozgatom az izmaimat és lehet bringázom is. A talpam a felázás miatt fáj, ugyanis elkövettem egy kis bakit. Mindig bekenem a lábam magas zsírtartalmú krémmel a verseny előtti este és a verseny reggelén, hogy a krémet beszívja a bőröm és a vizesedés ne okozzon gondot. Most sajnos csak közvetlenül a rajt előtt kentem be, ami visszaütött.”

Csécsei Zoltántól megtudtuk, idén kihagyja a Spartathlont, mivel amikor dönteni kellett, a 24 órás Európa-bajnokság mellett voksolt, amit aztán a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak.

Egyúttal hozzátette, mivel tart tőle, hogy a járvány második hulláma miatt újabb versenyek maradhatnak el, ezért most szeretné a lehető leghamarabb újra megméretni magát. A tervek között szerepel a Szőlőskör és az Ultrabalaton is, illetve ha úgy alakul, a 24 órás országos bajnokság. A Szőlőskör esetében még bizonytalan, hogy 50 vagy 100 kilométeren indul-e, ha a rövidebb távot választja, akkor nyilván gyorsabban kell futni és ez jelenti majd a kihívást, míg a legnagyobb feladat, amikor sokat és gyorsan kell futni.

„A »sokat« működött a Korinthoszon, a »gyorsan« nem annyira – tette hozzá Csécsei Zoltán. – Szerettem volna, ha 12-vel kezdődik az időm, de száz kilométernél láttam, hogy ez elszállt. A mezőnyt nem figyeltem annyira, nem a győzelemre mentem, hanem az időre. Ha 12-vel kezdődik és második vagyok, akkor is nagyon örültem volna.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.