Postán küldik ki a londoni maratoni érmét

Október 4-én rendezik a koronavírus-járvány miatt áprilisról elhalasztott 40. Londoni maratonit, amely több szempontból is speciális verseny lesz. A St. James Parkban csak a profik futhatnak, az amatőrök virtuálisan versenyeznek.

A koronavírus-járvány világszerte megnehezítette a szabadidős sportversenyek megrendezését, a „túlélők” igyekeznek alternatív megoldásokat keresni a problémára. Így tettek a 40. Londoni maratoni szervezői, akik áprilisról október 4-re tették át a versenyüket, amely sok változást hoz.

A profi futók elzártan, a St. James Park meghatározott területén kijelölt kört többször megtéve futhatják le a távot, míg az amatőrök virtuálisan teljesíthetik.

Jubileumi érem jár a 40. Londoni maratoni teljesítőinek, a medália mintázata a Temze folyót idézi – Fotó: Virgin Money London Marathon/PA

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mindenki a saját környezetében, saját magának jelöli ki a távot, amelyet a maratoni futás hivatalos alkalmazásában kell regisztrálni, és az követi nyomon a teljesítést is. A 42 195 méteres távot sikeresen lefutók természetesen megkapják a verseny hivatalos pólóját és érmét, ám míg a profik a helyszínen vehetik át, az amatőröknek néhány napot várniuk kell, mire megérkezik a posta.

„Az emberek nagyon régóta edzenek, hogy teljesítsék az idei Londoni maratonit – nyilatkozta a PA hírügynökségnek Hugh Brasher, versenyigazgató. – Habár nem lehetünk mind együtt október negyedikén, remélhetőleg a virtuális teljesítés is ugyanúgy ösztönöz minden futót. Az idei jubileumi év, ezért különleges pólóval és éremmel készülünk. Mindent megteszünk, hogy a sikeres teljesítők minél hamarabb kézhez vehessék megérdemelt jutalmukat.”

(Nyitókép: Reuters)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.