Senkit sem hagynak magára

Szombat este Budapest fényei felett, a Hármashatár-hegyen szervez közösségi futást Koller Gábor – az „Együtt futunk” mottót viselő rendezvényen gondoskodnak róla, hogy senki se maradjon egyedül.

Futóként és az egyik kereskedelmi televízió túlélőshow-jának résztvevőjeként is ismerhetjük Koller Gábort, aki korábban Spartan-nagykövetként foglalkozott a közösségi sportos programokkal, majd amikor elkezdett Maráz Zsuzsannával készülni, az együtt sportolás megmaradt, a célközönség viszont változott.

„Nem éreztem hitelesnek, hogy olyan brand neve alatt szervezzek közösségi futást, amelynek a versenyein én már nem állok rajthoz, így született meg az együtt futunk – mondta Koller Gábor. –

Olyan közösségi futást szerettem volna, ahol a kezdők, az amatőrök, a profik egyaránt elindulhatnak, ahol végig együtt fut a mezőny, ne menjen senki előre, ne szakadjon le egy résztvevő sem, alkalmazkodunk egymáshoz, együtt teljesítjük a távot.”

Most szombaton például a Hármashatárhegy Panoráma körén lehet együtt futni Koller Gáborral, a 10 kilométeres erőpróba érdekessége pedig, hogy este 19.45-kor indul és a résztvevők fejlámpával, a sötétben teljesítik a távot.

A közösség összetartó ereje a legfontosabb

 

„Sokan vannak, akik nem mernek egyedül, de még csapatban sem éjszaka vagy éppen erdőben futni, ez nekik is jó lehetőség – folytatta Koller Gábor. – Mivel ilyen közösségi futásból havonta csak egy van, ezért fontos, hogy legyen benne valami különleges, az időpont vagy a helyszín, voltunk például télen, hóban a Mátrában, és oda is eljött 30-40 futó, míg az egyik közösségi futásomon 86-an vettek részt, ezzel szerintem benne vagyok itthon a top10-ben, nagyon jóleső érzés volt.”

Koller Gábor (másként KOGArun, hiszen sokan, főleg a közösségi felületeken így találkozhatnak vele) megjegyezte, szerencsére minden alkalommal van egy-egy barátja, futótársa, aki segít a lebonyolításban, hiszen nem lehet egyszerre elöl és hátul is lenni, koordinálni az egész csapatot, ez pedig számára is nagy segítség, és azt is megtudtuk tőle, mivel tölti az idei, a járványhelyzet miatt elég hektikus évet.

„Májusban, a Covid alatt kezdtem el futni a Kéktúrán, szinte minden hétvégén futok egy-egy szakaszt, remélem, hogy év végére összejön az 1168 kilométer” – tette hozzá Koller Gábor.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.