Szombaton végre ismét brutálfutás Pakson

Az Atomfutást kilencedik, a brutálfutást nyolcadik alkalommal rendezik meg hétvégén Pakson, és a szervezők ezúttal is mindent megtettek azért, hogy a pályák kellő kihívás elé állítsák a versenyzőket.

Jó hír a futás és a kihívások kedvelőinek, hogy szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg a méltán népszerű brutálfutást Pakson. Egész pontosan a hivatalos kiírás szerint 8.1 brutálATOM néven fut a verseny, amellyel egy időben megrendezik a kilencedik Atomfutást, azaz a 9.1 ATOMfutást. De mi rejlik pontosan a furcsa számozás mögött?

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Tolna megyei verseny, amelyre idén eredetileg kilencedik alkalommal kerülne sor. Ezért tehát a 8.1 elnevezés. A vírushelyzet miatt persze idén is rengeteg szempontot figyelembe kellett venni, és a szervezők nem is titkolják, hogy ez alaposan megnehezítette a dolgukat.

„Szinte teljesíthetetlen volt, annyi mindenre kellett figyelni – mondta Scheffer István főszervező. – A megfelelő távolság megtartása mellett arra is figyelni kellett, hogy úgy alakítsuk ki a pályákat, hogy az minden járványügyi előírásnak megfeleljen. Mit mondjak, nem volt egyszerű. Szerencsére azért megoldottuk, és az eddigi évekhez hasonlóan idén is próbáltunk kicsit módosítani a pályákon, az akadályokon.

Az idei brutál rész gyorsabb, több akadállyal, de nincs teljesíthetetlen része. Mindenkit várunk, reméljük, minél többen jönnek, bár mi is tudjuk, hogy a vírus miatt visszaesett a versenyzési kedv.”

Természetesen idén is több távon indulhatnak a versenyzők, így mindenki megtalálhatja a szintjének megfelelő kihívást. A főszámnak tekinthető brutálATOM classic (8+ km, 20+ akadály) mellett lesz brutálATOM light (3+ km, 15+ akadály),, 3/4, 1/2 és 1/3 marATOM, 10 és 5 km, különböző váltók, illetve gyerektávok (600, 2000 és 3000 méter), na és persze brutálKÖLYÖK a legsportosabb, legbátrabb hat és tizenegy év közötti gyerekeknek.

Fotó: Atomfutás Facebook-oldala

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.