Sztárparádé a Piros 85-ön

Hamarosan rajtol az egyik legszínvonalasabb hazai teljesítménytúra és terepfutóverseny, a férfiaknál Muhari Gábor, Beda Szabolcs és Szabó Sándor, a nőknél Tiricz Irén és Lubics Szilvia is indul.

A szokottnál is izgalmasabbnak ígérkezik a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Piros 85, amely bő két hét múlva, november 1-jén rajtol. A mezőnyben ugyanis a két háromszoros, pályacsúcstartó bajnokon – a nőknél Tiricz Irénen, a férfiaknál Muhari Gáboron – kívül is sok ismert futó található. Nevezni már csak a rövidebb távokra lehet, a 85 kilométerre kizárólag egy korábbi nevezés átvételével iratkozhat fel, aki eddig lemaradt. Erre október 18-ig díjmentesen, október 27-ig gyalogos távok esetén ötszáz, futóknál ezer forint ellenében van lehetőség.

„Hatalmas versenyre van kilátás, különösen a férfiaknál megjósolhatatlan a végeredmény – véli Kimmel Péter, a verseny rendezője. – Beda Szabolcs tavaly második lett, de idén nagyon jó formában van, nemrég 2:30-as maratonit teljesített. Rajthoz áll a Piros 85 korábbi győztese, Szabó Gábor, aki 2:28-as maratonival hangolt. Szintén nyert már versenyt Pálfy Márton, s Muhari Gábor háromszoros címvédő talán tőle tart a legjobban. Nem szabad elfeledkezni két szlovákiai magyar srácról, Milata Pascalról és Milata Patrikról sem, akik szintén meglepetést szerezhetnek, valamint Szabó Sándor is indul, aki a hegyifutó-világkupán nemrég a nyolcadik helyen végzett. A nőknél visszatér az öt évvel ezelőtti győztes, Lubics Szilvia és izgalmas párharcot vívhat Tiricz Irénnel, akinek az ideje évről évre javul. Tavaly a teljes mezőnyt tekintve is az ötödik helyen végzett, a negyedik Szabó Gábor utólag elmondta, csak arra figyelt a végén, hogy valahogyan maga mögött tartsa.”

A verseny szervezése a szokott mederben zajlik, sőt a korábbi évekhez képest egyre jobban tapasztalható a fejlődés. Az időmérést az eddigi „dugókás” módszer helyett ezúttal chip is segíti, ennek segítségével a célba érkező futók már száz méterekkel a cél előtt azonosíthatók. A célban két masszőr dolgozik délután négytől ameddig csak szükséges, és a célban sem a szervezők készítik el a meleg ételt, hanem külön erre a feladatra felvett emberek.

„Érdekes visszagondolni, hogy a Piros 85 történetének elején négy autóval oldottunk meg mindent, mostanra pedig buszok és teherautók segítik a rendezvényt. Jó látni, hogy egyre több szponzor lát fantáziát bennünk. A Kalifa nyolcvan kilogramm aszalt gyümölccsel támogat, a vega és vegán ételeket forgalmazó Vegacity étterem a versenyezők ellátásába szállt be, az ásványvizet pedig az Ave biztosítja. Remélem, az egész tömegsport elindul ebbe az irányba, és a cégek egyre inkább észreveszik, hogy megéri szabadidős rendezvényeket támogatni.”

 

A 2018-as verseny férfi dobogósai: a győztes Muhari Gábor, a második Beda Szabolcs, a harmadik Szabó Áron.

 

Az idei Piros 85-ön már csak a díjazás miatt is érdemes elindulni. A terepfutóversenyen a pályacsúcsot beállítók különdíja a korábbi évekhez hasonlóan 100 euró, az első helyezett azonban enélkül is összesen százezer forint értékű jutalmat vihet haza.

„A dobogósoknak a Springday Health Club kombinált fitneszbérletet ajánlott fel, a nyertesnek háromhavit, amelynek értéke hatvanötezer forint. A Tengerszem túrabolt tízezer forintos vásárlási utalványt ad az érmeseknek, illetve, akik meghatározott időn belül érnek célba, szintén ajándékban részesülnek. A Kalifa a dobogósoknak külön ajándékcsomaggal is készült. Mindezen felül vannak olyan csomagok, amelyeket random adunk oda a célba érkezőknek. Ezekben Hoka és Waldlaufer cipők, Tengerszem-utalványok és hasonló meglepetések találhatóak.”

(Nyitókép: Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE) facebook oldala)

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hogyan ússzuk meg az óriásbukást?
Új kihívásunk: itt a Nagy hőségfutás!
Contador rekordja az Everest-kihívásban
Pilisi minitúra forrástól vízesésig
Tanácsok önbizalommal teli sporttársaknak

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Világrekord a kerti székből felállva
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!

Hegymászás

Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.