Virtuális verseny a Császta KaranTrailen

Az enyhítések hatására ebben az évben is sor kerül a Császta KaranTrailre, amelyen a szokottól eltérő köntösben mérhetik össze tudásukat a futók Edelény mellett.

A sportolásra a koronavírus-járvány alatt hozott szigorúbb szabályok mellett is megvolt a lehetőség, most pedig egy kicsit már bátrabban mozoghatunk, továbbra is betartva az egészségügyi előírásokat. Ennek megfelelően egyelőre a virtuális, illetve az egyénileg teljesített versenyeké marad a főszerep, viszont akad már olyan megméretés, amelyet külön-külön, mégis szinte versenykörülmények között teljesíthetünk.

„Az alapversenyt nem tudtuk megrendezni, két tavaszi megméretésünket kellett elhalasztani, és már lemondtunk erről a rendezvényről – de az enyhítések hatására felcsillant egy kis remény – kezdte Puskás Béla, a Császta KaranTrailt szervező Edelényi Futók Egyesület vezetője. – Budapest környékén vagy a Dunántúlon több olyan ismert útvonal van, amelyet egyedül is lehet teljesíteni, mi pedig szerettünk volna a Borsod megyei futóknak is lehetőséget adni erre, így született meg a KaranTrail. A futók és a közvélemény részéről is kedvező volt a fogadtatás, kíváncsi vagyok, végül hány indulónk lesz.”

Puskás Béla hozzátette, a Császta KranTrail útvonala a már tavaly is megrendezett viadal útját követi, s bár terveztek a környéken két másik útvonalat is bemutatni, egyelőre a már ismert hét kilométeres kört lehet teljesíteni egyszer, kétszer vagy éppen háromszor.

A szervezők kérték a futókat, hogy lehetőleg egyedül teljesítsék a távot, illetve tolmácsolták az erdészet kérését, hogy 7–19 óra között legyenek a terepen.

Az Edelény közelében kialakított pályán 193 méter a szintemelkedés, főleg erdei földút és kavicsos út várja a futókat.

A virtuális – ám a fix helyszín, a táv és a feltöltendő eredmények révén valós – versenyre ingyenes a nevezés, a résztvevők között ajándékokat is kisorsolnak, s külön díjazzák a kutyás futókat. A viadalt május 22.–június 20. között lehet teljesíteni (a résztvevők többször is próbálkozhatnak), s mivel az erdőben nem lehetnek kint egy hónapon keresztül a jelzések, a letölthető GPX-fájl segítségével lehet követni az utat.

„A környékbeli, miskolci, kazincbarcikai, ózdi, egri futók körében biztosan nagy lesz az érdeklődés, ráadásul szerdán hivatalossá vált, hogy az Olimpiai Ötpróba-sorozatban is pontokat ér a verseny, ez is növelheti a résztvevők számát – tette hozzá Puskás Béla. – Szeptember tizenkilencedikén kerül sor a harmincadik Dreher 24 Bódva-völgyi Maratonra, bízunk benne, hogy azt már meg tudjuk tartani, míg a tavaszról elhalasztott versenyeinket jövőre pótoljuk.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.