Ngima Nuru serpa Magyarországon

A Mount Everest 8850 méter magas csúcsára idén júniusban huszonkettedszerre feljutó hegymászó november 22-én a fővárosban, november 30-án pedig Baján tart élménybeszámolót.

Az Ismerd meg a serpák igazi életét címmel tart két előadást novemberben Ngima Nuru serpa Magyarországon. Barátja s egyben kollégája, Lakpa Tenzing serpa trekking túravezető is elkíséri, hogy megismertessék az érdeklődőkkel kultúrájukat, életüket a hegyek között.

Előadásaikban bemutatják a helyiek életét, az Everest-expedíciókon szerzett tapasztalataikat, élményeiket osztják meg a hallgatósággal.

Fontos és aktuális témákat is feszegetnek, mint a környezetszennyezés, a hulladékfeldolgozás, illetve az egyre növekvő tömeg a hegyen. Mindezek mellett megismerhetjük világukat, vallásukat, oktatásukat s kitörési lehetőségeiket a völgyből, ahol élnek.

Ngima Nuru és Lakpa Tenzing november 22-én Budapesten, majd november 30-án Baján tart előadást. A fővárosi előadásra elővételben a www.jegymester.hu oldalon lehet belépőt vásárolni, az előadás napján pedig a helyszínen, de korlátozott számban. A bajai előadásra pedig az alábbi oldalon: http://www.bacskaikulturpalota.hu/jegyertekesites

„Nem a rekorddöntés a célom, a Mount Everest a munkám” – mondta Ngima Nuru idén júniusban, miután 22. alkalommal érte el a világ legmagasabb pontját, s ezzel a legfiatalabb hegymászó, aki több mint hússzor ért fel az Everestre. Környezetvédelmi harcos, csapataival folyamatosan tisztítják a hegyet, legutóbb három tonna szemetet gyűjtöttek össze.

Terveink szerint a Csupasport interjút készít Ngima Nuru serpával a fővárosi előadást követően.

 

Információk az előadásokról

2019. november 22., péntek, 19.00–21.00
Budapest, Testnevelési Egyetem, Alkotás út 44., Athén-előadó

2019. november 30., szombat, 18.00–20.00
Baja, Bajai Városi Színház

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.