Honnold paprikát rágcsál a sziklán

Sok sportoló mond le a húsról, és tér át a vegán vagy vegetáriánus étkezésre. Alex Honnold, a világ talán leghíresebb sziklamászója néhány éve döntött úgy, hogy nem eszik többet húst.

Az amerikai Alex Honnold szólóban, kötél és biztosítás nélkül mászta meg a Yosemite Nemzeti Parkban álló híres szikla, az El Capitan egy kilométeres, függőleges gránitfalát, amelyre korábban sosem volt példa. A National Geographic néhány napja mutatta be a történetéről szóló dokumentumfilmet, Free Solo – Mászókötél nélkül címmel. A filmben Honnold mesél arról, hogy évek óta nem eszik húst.

Nagyon válogatós voltam. Tizenkilenc éves koromól úgy huszonnégy éves koromig eldöntöttem, hogy zöldségeket kell ennem, és szisztematikusan átálltam a zöldségekre – szépen, egyenként, ami egész jól működött. Három-négy éve teljesen abbahagytam a húsevést, leginkább környezetvédelmi okokból – mesélte a filmben Honnold, miközben a lakókocsijában édesburgonyát pirított spenóttal, és konzervcsilit evett tojással.

Honnold egy korábbi interjúban azt is elmondta, hogy a mászás alatti étrendje nem különbözik a hétköznapi étrendjétől. Ha sportol sincs szüksége speciális energiaszeletekre, zselékre. Az a lényeg, hogy az étel könnyen emészthető legyen. A gyümölcsök, zöldségek, teljesen megfelelnek neki, ahogyan egy egyszerű mogyoróvajas szendvics vagy burrito is. Honnold mászás közben szinte folyamatosan eszik valami snacket. Kedvence az alma és a paprika.

Honnold étrendje

Reggeli
Zöld turmix magvakkal, banánnal, avokádóval

Napközben a hegyen
Alma
Dió
Paprika
Avokádós szendvics

Vacsora
Sajtos makaróni, paprika, spenót, tökmag

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.