A legjobb országúti acélvázas bringák

Sokan úgy vélik, lejárt az acélvázas biciklik ideje, és a karbonszálasoké a jövő. A neves gyártók azonban másképpen gondolják, s a Bikeradar számba vette az év kiemelkedő acélbringáit.

Klasszikus megjelenés, nagyszerű vezetésminőség, lenyűgöző élettartam – csupán néhány indok a sok közül, ami miatt még mindig sokan választják az acélvázas kerékpárokat. Tény és való, egy acélvázast nagyon könnyű messziről kiszúrni, hiszen annyira szembeötlő a különbség a „zsufa” kinézetű karbonszálas és alumíniumból készült rokonához képest.

A népszerű brit kerékpáros szakportál, a bikeradar.com sorra vette az év legjobb acélvázas bringáit azzal a céllal, hogy megmutassa: jó az öreg a háznál.

All-City Zig Zag (4/5)

Az All-City-család legújabb tagja, a 2750 angol fontos (1 110 000 forintos) áron kapható Zig Zag fantasztikus vezetési élményt nyújt. Közlekedésbiztonság tekintetében teljesen megbízhatunk benne, hiszen jócskán megüti a hagyományos „acélosok” szintjét. Útfekvése kifogástalan, aminek köszönhetően jóformán meg sem érezzük a bukkanókat. Ha vastagabb kerekeket szeretnénk feltenni rá, bátran használjuk a sárvédő-kiterjesztést, amely alapból jár a bringához.

Genesis Equilibrium (4/5)

Ezerhatszáz angol fontért (645 000 forint) cserébe olyan bicajt kapunk, amely szinte simul az úttesthez, ebből kifolyólag a szó szoros értelmében zökkenőmentesen tekerhetünk. A Genesis Equilibriumból rengeteg típust gyártanak, az endurótól kezdve egészen a hagyományos, abroncsfékes változatig. A bringa gumiabroncsa 28 milliméter vastag, és ami a féket illeti, a Promax felturbózott darabjainak köszönhetően a megállás sem okoz gondot. Az idén még leginkább ezüstszínben pompázó kerékpár jövőre már fehérben is kapható lesz, amelyet tökéletesen ellenpontoz a fekete színű kormány és ülés.

Mason Resolution 2 (4/5)

Hosszú utakra és gyors tekerésekre egyaránt tökéletesen alkalmas az 5000 angol fontos (2 000 000 forintos) drótszamár, amely széles típusválasztékban kapható. A legkülönbözőbb időjárási körülmények között is helytáll, és szinte falja a kilométereket. Nyugodt, kényelmes és kiszámítható darab, amely a súlypróbákat is jól állja. A 30 milliméter széles gumiabronccsal szerelt, sárvédős változata a legnépszerűbb, de a 35 milliméteres, sárvédő nélküli testvére is „jól fut”. Ára 3000 angol fontnál (1 210 000 forintnál) kezdődik – ennyit kell fizetnünk a Shimano 15-ért, de a vázszerkezet „csupán” 1595 font (645 000 forint).

Ritchey Road Logic (4/5)

Ha gyönyörűen kidolgozott, előkelő acélvázas bringára vágyunk, bátran nyúljunk a zsebünkbe, és vegyük meg a Road Logicot mindössze 1150 angol fontért (463 000 forintért). A Road Logic a Ritchey-család régről ismert tagja, s története során szemebötlő változásokon ment keresztül. A bicaj váza rendkívül ízléses és szemre tetszetős, ráadásul a hegesztés nyomait is profin eldolgozták. Bár a váz nagyrészt acélból készült, a villába karbonszálat csempésztek – ebből a házasságból született meg e különleges darab.

Space Cycles Elan 725 (4/5)

A legendás Space Cycles Elan 725-öse egy elképesztően sokoldalú, egyedi kialakítású kétkerekű, amelynek ára 2000 angol font (800 000 forint). Sokan azért szeretik, mert tényleg a saját igényüknek megfelelően tudják kialakítani a beállításokat, és ez az Elan 725-ös legnagyobb előnye. A vázszerkezetet remekül kitalálták: szellős és sallangmentes, a sárvédőhöz pedig kiterjesztés és csomagtartó is jár.

The Light Blue Darwin Two Way Street (4/5)

A Light Blue a brit viszonteladó ISON belső terjesztésű terméke, és 2055 angol fontba (830 000 forintba) kerül. A Darwin Two Way Street elnevezésű darab a cég sokoldalú, acélvázas országúti kerékpárja. Százöt féle váltóegységgel és mechanikus tárcsafékkel árulják, de hidraulikus tárcsafék-felépítéssel is megvásárolhatjuk. Mivel a villa is acélból készült, a bringa súlya tiszteletet parancsoló. Már első ránézésre is látszik, mennyire sokoldalú bicaj, amelynek ár-érték aránya is megfelelő.

The Light Blue Wolfson (4/5)

A kerékpár kifogástalan menetminőségét a ruganyos acélnak köszönheti, sokan ezért is szeretnek bele, jóllehet az ára 2150 angol font (870 000 forint). Hála a jól megalkotott felépítésnek, sokan egyáltalán nem sajnálnak rá ennyi pénzt. A Reynolds 853-as vázcsőszerkezet kényelmes és kellemes menetminőséget nyújt. A Shimano 105-ös fékkel ellátott darab ára nem drága, mindössze 1800 angol font (726 000 forint), a Shimano Ultegrasé azonban már 2150 (870 000 forint).

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.