A tökéletes védelmet nyújtó bringásdzseki

Ha ősszel nem akarunk ázni-fázni kerékpározás közben, választhatjuk a Rapha új kabátját is, amely megvéd a széltől és a nedvességtől, csupán akkor ráz ki minket a hideg, amikor meglátjuk az árát.

Az ősz épphogy beköszöntött, de már érdemes elgondolkodnunk rajta, hogyan frissítsük tavalyi bringásruhatárunkat. Ha nem akarunk idő előtt „áttekerni” a görgős vagy szobabiciklire, és minél tovább szeretnénk élvezni a bringázást a szabadban, még most szerezzük be a megfelelő felszerelést!

A népszerű kerékpárosportál, a bikeradar.com szerint a Rapha éppen időben sietett a szabadidőbringások segítségére, és még a tél beállta előtt piacra dobta újratervezett téli bringásdzsekijét, amely nemcsak a szelet, hanem a nedvességet is garantáltan távol tartja.

 

A titok nyitja

Kisebb ráncfelvarráson esett át a Rapha klasszikus téli kerékpárosdzsekije. A tervezők a Gore – egyébként nem túl pénztárcabarát – Infinium Windstopper néven ismert szélzáró kabátját Gore-tex szövettel „turbózták fel”, hogy hideg, nedves időjárási körülmények között is élvezhessük a tekerést. A középnehéz, háromrétegű Infinium Windstopper szövetanyag remek megoldásnak tűnik, hogy megóvjuk magunkat a széltől és a nyirkos levegőtől, miközben dzsekink tökéletesen „lélegzik”.

Mire jó a kabát?

A szövet különleges vízlepergető tulajdonságú, és a bőrfelületről is maradéktalanul elvezeti a nedvességet. Mindennek köszönhetően nyugodtan végezhetünk intenzív testmozgást még a legnagyobb hidegben is, mivel a szél nem fúj át a dzsekin, a szövetanyag pedig optimális szinten tartja testhőmérsékletünket.

 

 

Mikor viseljük a kabátot?

A bikeradar.com szakírója szerint az új dzsekinek kifejezetten ködös, borongós, nyirkos időben vehetjük hasznát, nem pedig esősben, mert nem igazán vízálló. Ha azonban télen is használni szeretnénk, nyugodtan vegyünk alá akár több réteg ruhát is, mert a dzsekit úgy tervezték, hogy jusson elég hely egy alaprétegnek és egy hosszú ujjú, dzsörzéből készült kerékpárostrikónak is. A dzsekinek gumis az ujja, amely megakadályozza, hogy átjárja a szél, a nyakunknál pedig fűzővel és felhajtóval parancsolhatunk megálljt a hidegnek. Amikor azonban melegünk lesz, húzzuk le a vízálló cipzárt a mellkasrészre helyezett szellőzőlyukakról, így segítve elő a levegőáramlást!

Tárolás

A tervezők növelték a kabát hátsó részére varrt zsebek méretét, így ott most már a bringáskesztyű is kényelmesen elfér a dzsekiben. A korábbi változathoz képest az is újdonság, hogy belső zsebe is van a ruhadarabnak, ahová kulcsot és gélt is tehetünk.

Láthatóság

A láthatóság növelése végett a vállrészre, a kabát elejére, a középre varrt cipzár köré, valamint a dzseki bal ujjára fényvisszaverő szegélyt, illetve szalagot helyeztek el.

Nem csak férfiaknak!

A dzseki női változatán csupán egy zseb van elöl, ellentétben a férfiéval, amelyre két mellényzsebet tettek. A női kabátot tengerészkék és narancssárga, míg a férfit fekete, barna és narancssárga színben gyártják.

Mivel az ára 270 euró (96 000 forint), érdemes átgondolni, megvegyük-e karácsonyra…

Fotók: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.