Az év első balatoni túrája

Noha a balatoni bringatúra inkább tavasztól őszig tartó elfoglaltságnak tűnik, az igazán bátrak télen is tekerhetnek Magyarország legnagyobb tava körül – jön a Balaton Bringafarsang!

Ugyan a hétvégére közel tavaszias, kellemes idő várható, amikor azonban a résztvevők már decemberben megtöltötték a rendelkezésre álló 300-as létszámot, akkor még nem tudhatták, mi vár rájuk, csak az volt biztos, hogy ők ott akarnak lenni az idén immár második alkalommal sorra kerülő Balatoni Bringafarsangra.

„Sokat gondolkoztunk, mielőtt belevágtunk ebbe a történetbe – árulta el Havasi Tímea, aki férjével, a különböző kerékpáros programokat már 30 éve szerző Harangvölgyi Andrással közösen indította útjára a Balaton első téli kerékpártúráját. – Az ország minden részéből jelentkeztek kerékpárosok az eseményre, nagyon hamar megteltek a helyek, és bár kockázatos dolog volt téli túrát szervezni, a visszajelzések alapján nagyon népszerűnek bizonyult.”

A bringás farsang szinkronban van az utóbbi években egyre hangsúlyosabban jelentkező törekvéssel, hogy a Balatonnál (és különböző tavainknál) nemcsak a strandidőszakra korlátozódjon a szezon, hanem az év különböző hónapjaiban is rendezzenek különböző eseményeket, hiszen a téli Balaton is különleges, csak nem lehet fürödni.

A résztvevők Balatonfüredről indulnak, majd oda is érkeznek vissza, a táv 78 kilométer, útközben komppal átkelnek Tihanyból Zamárdiba, és onnan folytatódik a túra.

A bringásokat Siófokon, Balatonvilágosnál, Balatonkenesén, valamint Alsóörsön is várják frissítő-, illetve melegedőpontok. A túra szintideje 8 óra, és ennek megfelelően van megszabva, hogy meddig kell elérni a különböző pontokat, s végül 17 óráig kell visszaérni Balatonfüredre.

A befutó után sem ér véget a program, hiszen tombolasorsolás lesz, amelynek fődíja egy kerékpár. A KRESZ szabályait természetesen kötelező betartani, ahogyan a bukósisak és a megfelelően kivilágított kerékpár is feltétele az indulásnak – no meg az elszántság és a kitartás!

A célba érkezőket befutóéremmel, no meg forró levessel várják, és az egész túra alatt mozgó orvosi és szervizszolgálat is áll a bringások rendelkezésére.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.