Az év első balatoni túrája

Noha a balatoni bringatúra inkább tavasztól őszig tartó elfoglaltságnak tűnik, az igazán bátrak télen is tekerhetnek Magyarország legnagyobb tava körül – jön a Balaton Bringafarsang!

Ugyan a hétvégére közel tavaszias, kellemes idő várható, amikor azonban a résztvevők már decemberben megtöltötték a rendelkezésre álló 300-as létszámot, akkor még nem tudhatták, mi vár rájuk, csak az volt biztos, hogy ők ott akarnak lenni az idén immár második alkalommal sorra kerülő Balatoni Bringafarsangra.

„Sokat gondolkoztunk, mielőtt belevágtunk ebbe a történetbe – árulta el Havasi Tímea, aki férjével, a különböző kerékpáros programokat már 30 éve szerző Harangvölgyi Andrással közösen indította útjára a Balaton első téli kerékpártúráját. – Az ország minden részéből jelentkeztek kerékpárosok az eseményre, nagyon hamar megteltek a helyek, és bár kockázatos dolog volt téli túrát szervezni, a visszajelzések alapján nagyon népszerűnek bizonyult.”

A bringás farsang szinkronban van az utóbbi években egyre hangsúlyosabban jelentkező törekvéssel, hogy a Balatonnál (és különböző tavainknál) nemcsak a strandidőszakra korlátozódjon a szezon, hanem az év különböző hónapjaiban is rendezzenek különböző eseményeket, hiszen a téli Balaton is különleges, csak nem lehet fürödni.

A résztvevők Balatonfüredről indulnak, majd oda is érkeznek vissza, a táv 78 kilométer, útközben komppal átkelnek Tihanyból Zamárdiba, és onnan folytatódik a túra.

A bringásokat Siófokon, Balatonvilágosnál, Balatonkenesén, valamint Alsóörsön is várják frissítő-, illetve melegedőpontok. A túra szintideje 8 óra, és ennek megfelelően van megszabva, hogy meddig kell elérni a különböző pontokat, s végül 17 óráig kell visszaérni Balatonfüredre.

A befutó után sem ér véget a program, hiszen tombolasorsolás lesz, amelynek fődíja egy kerékpár. A KRESZ szabályait természetesen kötelező betartani, ahogyan a bukósisak és a megfelelően kivilágított kerékpár is feltétele az indulásnak – no meg az elszántság és a kitartás!

A célba érkezőket befutóéremmel, no meg forró levessel várják, és az egész túra alatt mozgó orvosi és szervizszolgálat is áll a bringások rendelkezésére.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.