Az olimpiai kvóta a tét Csömörön

Szerda estig lehetett nevezni a szombati 7. Csömör Nagydíjra, amely egyben olimpiai kvótaszerző MTB XCO C1-besorolású verseny. A tét nagy, izgalmakban pedig az idén sem lesz hiány.

Ezúttal nem a Hungaroringé, hanem a Mogyoród szomszédságában fekvő Csömöré lesz a főszerep a hétvégén, ugyanis itt rendezik szombaton a Csömör Nagydíj C1 XCO MTB 2019 nemzetközi versenyt, amely a hegyibringás elit számára egyben olimpiai kvótaszerzési lehetőség. A legkevésbé sem meglepő tehát, hogy nemcsak az utánpótlás-korosztályokban, hanem a felnőttek között is rangos mezőny gyűlik össze, elég, ha Dina Márton, Valter Attila, Szatmáry András, Faludy Zsombor, Parti András vagy Schmidel Regina nevére gondolunk.

A rendezők számos újdonságot csempésztek a közkedvelt XCO-pályába, amelyen aszfaltos emelkedők, kemény lejtők, sok ugrató és élvezetes új részek várják az indulókat.

Schmidel Edina, a CUBE-Csömör kiemelkedő női kerékpárosa nem véletlenül jegyezte meg a csömöri pályával kapcsolatban, hogy ez a kedvence.

Élvezetes a vonalvezetése, nagyszerű a hangulata és remek az atmoszférája.

A környező országok menőivel minden évben izgalmasat meccselünk, a csehek, a románok, a szlovákok várhatóan ezúttal is itt lesznek, mert az olimpia miatt minden egyes pont kiemelten fontos.

Szerencsére nekem fekszik ez a pálya, szeretnék minél jobb eredményt elérni hazai környezetben, egyértelműen a dobogó a célom” – nyilatkozta a bringafeszt.hu-nak.

Valter Tibor edző, aki a nagydíj főszervezője is egyben, elmondta: összesen 150 magyar versenyző áll rajthoz, ebből 40 a kiemelt férfi- és női kategóriákban méri össze erejét.

„Szinte majdnem minden magyar kerékpáros itt lesz, aki a hazai MTB szakágban nagy névnek számít. Egyedül a tavalyi győztes Benkó Barbara hiányzik az indulók listájáról, ő jelenleg külföldön edzőtáborozik. Dina Márton és Valter Attila rajthoz állása azért is érdekes, mert mindketten részt vesznek a vasárnapi hosszú távú országúti országos bajnokságon is Ibrányban” – részletezte Valter Tibor.

A 2018-as 6. Csömör Nagydíj dobogósai (elitkategória):
Férfiak, abszolút: 1. Bartlomiej Wawak (lengyel), 2. Parti András, 3. Kevin Panhuyzen (belga)
Nők, abszolút: 1. Benkó Barbara, 2. Schmidel Regina, 3. Ivana Kosztics (szerb)

Több külföldi versenyző, akik tavaly és tavalyelőtt is részt vettek a csömöri futamon, az idén is ellátogatnak a fővároshoz közel fekvő népszerű XCO-pályára, többek között a tavalyi futamgyőztes, világranglista 15. helyezett lengyel Bartlomiej Wawak is. A lengyeleken kívül osztrák, cseh, szlovák, szerb és orosz kerékpárosok is rajthoz állnak, akik szintén az olimpiai kvóta miatt utaznak Magyarországra.

„A magyar férfi kerékpárosoktól a dobogóra kerülés az elvárás, a lányok esetében azonban kevésbé merész célokat tűztünk ki, hiszen két nagy külföldi név, Alexandra Podgorska és Lisa Pasteiner is a pontszerzés reményében érkezik Magyarországra” – árulta el a főszervező.

Nemcsak a verseny színvonala, hanem a hangulata és a pálya is nagy vonzerőnek számít, ráadásul a megközelíthetősége is nagyon jó. A repülőtér közelségének köszönhetően számos esetben Franciaországból, Belgiumból és Izraelből is ellátogatnak hegyikerékpárosok Csömörre.

„A tavalyi versenybíró görög volt, és annyira megtetszett neki Magyarország és a Csömör Nagydíj, hogy elhatározta, edzőként az összes utánpótláskorú versenyzőjét benevezi a szombati futamra, még az U11-es kategóriában is lesz görög hegyibringás. Ez mindenféleképpen kuriózumnak számít” – zárta a beszélgetést Valter Tibor.

Frissített pályavideó mix!Pénteken pályabejárás, szombaton verseny, vasárnap túra!Csömöri Bringafesztivál 2019. június 29-30.www.bringafeszt.hu

Közzétette: Csömör Sport – 2019. június 27., csütörtök

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.