BMX-szel az utca a játszótér

A világ talán legkreatívabb bringásának tartják az amerikai BMX-est, aki zseniális trükköket mutat be az utcákon, tereken, különböző tereptárgyakon, amiről több videó is készült már.

Tim Knoll okkal mondhatja, hogy az egész világ egy nagy játszótér. A 34 esztendős BMX-es gyakorlatilag bárhol képes bemutatni trükkjeit, és különleges mutatványai során bátran használja a tereptárgyakat, akár korlátokat, lépcsőket vagy éppen a házak falát, de autó, kosárpalánk, illetve villanyoszlop segítségével is trükközött már – ezt a videóját több mint 8.5 millióan nézték meg

 

 

Az amerikai bringást a legkreatívabb BMX-esként tartják számon. Gyakorlatilag a parkourt ötvözi a kerékpárral, s freestyle-ként emlegeti az általa bemutatott trükköket, amelyekben nem véletlenül található annyi akrobatikus elem.

„Mielőtt elkezdtem ezt a fajta stílust, hét és tizenhárom éves korom között tornáztam, a középiskolában pedig búvárkodtam – kezdte Tim Knoll a redbull.com oldalon olvasható interjújában, és egy berlini forgatás kapcsán a trükkökről is beszélt. – Emellett a házunk udvarán lévő trambulinon is sok időt töltöttem. Amikor eszembe jut egy új trükk, felpattanok a biciklire, és megpróbálom megcsinálni, nem bonyolítom túl. Ha izgulok, sisakot, fogvédőt, térdvédőt veszek fel.”

 

 

Tim Knoll főleg a 2010-es évek első felében volt aktív, továbbá emlékezetes a 2016-ban Barcelonában készített kisfilmje is, az utóbbi időben azonban kevesebb videóját láthatjuk a közösségi felületeken. A nyáron feleségül vette barátnőjét, még tavaly decemberben pedig a Red Bull készített vele egy újabb összeállítást.

 

 

„A különleges stílust képviselő kerékpárosok motiválnak, a BMX-videók mellett korcsolyát és parkourt nézek, inspirálnak, szórakoztatnak és motiválnak – mondta, és a fiatalokra, a fiatalságára is kitért. – Mindig az egyszerűbb trükkökkel kell kezdeni és kis lépésekben haladni. Először csak a járdáról ugorjanak le az útra, aztán lehet magasabb helyeket keresni. Minél tapasztaltabbak leszünk, annál jobb trükköket hajthatunk végre. No meg legyünk türelmesek. Tizenöt éves koromtól nyolc éven keresztül a flatland szakágban versenyeztem, utána kezdtem el ötvözni a freestyle-trükköket, s egyre több különleges elemet kipróbálni.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.