Everesting egy keréken

Új rekordot döntött az everestingben Manuel Scheidegger. Bár Alberto Contador nemrég felállított rekordját nem múlta felül, azonban elsőként teljesítette egykerekezve az egyébként sem könnyű feladatot.

A Csupasport is többször írt már az everestingről, amelynek a lényege, hogy a kerékpárosok a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest 8850 méteres magasságának megfelelő szintkülönbséget teljesítsenek minél gyorsabban.

Manuel Scheidegger azonban csavart egyet az egészen, és végig egykerekezve teljesítette az egyébként sem egyszerű kihívást.

Mindezt 223 kilométeren át, mindössze huszonegy óra és tizenkét perc alatt teljesítette Svájcban. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ő az első, akinek ez egyáltalán eszébe jutott, és persze elmondhatja magáról, hogy ő tartja az egykezes „everestezés” világrekordját.

Mindezzel ráadásul jótékony célt is szolgált, minthogy a Wheels4Nepal nevű szervezetnek gyűjt, amelynek célja, hogy a beérkező adományokból építsen egy kerékpáros műhelyt a nepáli gyerekek számára.

Manuel Scheidegger természetesen kellő rutinnal a háta mögött vágott bele mindebbe. A bringázás megszállottja, a Youtube-on saját csatornája van, amelyen azt írja magáról, hogy imád új tájakat felfedezni és új trükköket tanulni, a mottója pedig az, hogy „Bringázz minden nap.”

A kerékpározás szerelmeseinek mindenképp érdemes megnézniük a csatornáját, amelyen az egyik videóban például az egykezes bringázás alapjait mutatja meg.

Ahogyan arról a Csupasport is beszámolt, Alberto Contador júliusban megdöntötte az everesting rekordját, miután a 7 óra 27 perces és 20 másodperc alatt teljesítette a feladatot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.