Parti András: „Csak átestem én is rajta…”

A hegyikerékpáros Parti András közösségi oldalán osztotta meg a nagyvilággal, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen, és azt is megtudta, nem alakult ki védettsége.

Május elején közöltünk beszélgetést hegyikerékpáros olimpikonunkkal, Parti Andrással, aki beszélt az olimpiai elhalasztása miatt részben megváltozott tervekről, felkészülésről.

Az UTE 37 éves sportolója arról is szót ejtett – miként már márciusban is –, hogy a tavasz első hónapjában Törökországban versenyzett, és azt követően egy-két napig beteg volt, bedurrant a torka, köhögött, annyira fájt neki, hogy majd’ megőrült. Folyt az orra, hőemelkedése is volt, ám a harmadik napra sokat javult a közérzete, és a negyedik napon már görgőzött is.

Igaz, az erőnlétéből rengeteget veszített, nem is akarta elhinni, hogy az egy-két napos betegség annyit kivett belőle, hogy csak egy-másfél hónap múlva térjen vissza a kondíciója.

A márciusban elvégzett koronavírusteszt negatív eredményt hozott, majd május elején Parti több, a betegségen áteső sportolóval együtt felajánlotta a vérplazmáját a fertőzöttek kezelésére. Ennek apropóján arról beszélt, a plazmaadással biztosan kiderül, mi a helyzet, hiszen vért is vizsgáltak.

Parti András eddig három olimpián képviselte Magyarországot

Nos, a negyedik olimpiájára készülő kerékpáros néhány napja osztotta meg a közösségi oldalán, hogy tényleg átesett a koronavíruson, elkapta a COVID-19-et.

„Három hete vérplazmaadáson vettem részt a Testnevelési Egyetemen, amely egyben koronavírus teszt is volt. Megkaptam az eredményt… Kiderült, hogy koronás voltam! – írja bejegyzésében. – A betegség után egy héttel volt nyálkahártyatesztem is, ami persze akkor már negatív lett. Azonban most, három hónappal később kiderült a vértesztből, hogy átestem a betegségen! Viszont azt is megtudtam, hogy a védettségem nem alakult ki.”

Parti a bejegyzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy észbe kell kapni. „A legjobb védekezés a támadás!”, úgy gondolja, fontos felkészíteni a szervezetünket, hiszen ha igaz, amit a szakemberek mondanak, akkor ezzel egy darabig együtt kell élni.

„Tartsuk be az óvintézkedéseket, és vigyázzunk azokra, akik a veszélyeztetett csoportba tartoznak” – zárta gondolatait Parti.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Heti aktuális: Brutálfutás Nyáregyházán
Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.