Fontosabb események a 36. héten!

A hétközi munkát követően Kiskunhalason már pénteken szüreti futóversenyt rendeznek, a túrázók pedig a hétvégén a Börzsönyben, a Dunakanyarban és a Pilisben is próbára tehetik magukat.

Futás

Szeptember 7., péntek – Kiskunhalas

A hagyományoknak megfelelően a Szüreti Napok Fesztivál nyitó programjaként rendezik meg – immár 28. alkalommal – a futóversenyt, amelynek távja 8 kilométer. Rajt 17.30-kor a Semmelweis téren, eredményhirdetés 19.30-kor a Bethlen Gábor téren. Kizárólag előnevezéssel lehet indulni, határidő augusztus 31.

 

Olykor a nyolc kilométer megtétele mosolyogva is teljesíthető.

 

Túrázás, kerékpározás, vízitúrázás

Szeptember 7–9., péntek–vasárnap – Verőce

A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros és vízi túrák mellett a fesztivál központi helyszínén ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben. A Természetjáró Fesztivál Facebook-oldalán a részletes útvonalak mellett a kísérőprogramok és a koncertek fellépői is megtalálhatók.

 

Kerékpározás

Szeptember 8., szombat – Gyöngyös

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Mátra-kör országúti kerékpárversenyt, amely a magyarországi amatőr kerékpárosok kedvenc rendezvényévé vált. Az idei eseményen a szokásos 73 kilométeren állhatnak rajthoz a versenyzők. A táv nehéz, de teljesíthető.

 

Túrázás, terepfutás

Szeptember 8., szombat – Úri

A településen és környékén rendezik a 10. Úri libaterelő teljesítménytúrát és terepfutást. A túra csak gyalogosan teljesíthető, nem verseny, vagyis mindenki az erőnlétének és az időjárási viszonyoknak megfelelően válasszon távot. A tájékozódás a turistautakon és az erdőben a túra része. Az indulók 9, 14 és 27 kilométer közül választhatnak, míg a terepfutóknak 14 és 27 km a táv. Rajt-cél: Úri polgármesteri hivatal.

 

Sportágválasztás

Szeptember 8., szombat – Eger

Családi és egészségnap az Agria Parkban 13 és 18 óra között. Húsz sportág egy helyen, egy időben, s ha valaki már tíz állomást felkeres, forgathat egyet a szerencsekeréken. Az érdeklődők kipróbálhatják egyebek mellett az ökölvívást, az amerikai futballt, az íjászatot, de kihelyezett balettiskola és cheerleadersműhely is vár mindenkit.

 

Kerékpározás

Szeptember 8., Szentendre

Ez már a 10. Pilisi tekerő kerékpáros kalandtúra lesz, s évről évre egyre többen jelentkeznek. A túra gyönyörű környezetben nyújt remek kikapcsolódást és élményt családoknak, baráti társaságoknak és profi sportolóknak egyaránt.

 

Kikapcsolódás a Pilisben egy kis kerékpározással.

 

Túrázás

Szeptember 8., szombat – Magyarkút, Nagymaros, Pilisszentkereszt

Nagyszabású sportnap a Turista kékszalag. Reggeltől késő estig különböző helyszíneken, különböző távolságokon lehet túrázni. A legrövidebb táv 8.9, míg a leghosszabb 108.6 kilométer. A szerteágazó részletek miatt érdemes interneten tájékozódni.

 

Horgászat

Szeptember 9., vasárnap – Somlyósziget, Ráckeve

A nevezési létszám (65 fő) megtelt, de a verseny napjáig lehet még próbálkozni, hátha a februárban meghirdetett versenyre többen nem mennek el. A sorsolást ennél a versenynél is nevezési sorrendben ejtik meg.

 

Kerékpározás

Szeptember 9., vasárnap – Mátraszentistván

Mivel a Mátra-maraton eredetileg tervezett és eddig megszokott augusztus végi időpontjában Magyarországon nemzetközi olimpiai krosszversenyt rendeztek, a szervezők szeptember 9-re módosították a terepversenyt. Sőt a több mint ezer induló új mátrai nyomvonalon haladhat. A nevezési és versenyzési feltételek szerteágazóak, ezért érdemes felkeresni a vuelta.hu/matra-maraton weboldalt.

 

Futás

Szeptember 9., vasárnap – Budapest

A Lágymányos-kör 2.3 kilométeres útvonalát bárki teljesítheti, aki kedvet érez a mozgáshoz, és belekóstolna az utcai futóversenyek nyüzsgő világába. Gyerekeket, időseket, kezdő futókat és családokat egyaránt várnak a kör megtételére.

 

Horgászat

Szeptember 9., vasárnap – Dunavarsány

Pároshorgászverseny, amelyen a párok egymás mellett foglalnak helyet, és mindenben segíthetik egymást, kivéve a dobást és a fárasztást. Nevezési díj 7500 forint személyenként.

 

Futás

Szeptember 9., vasárnap – Salföld

A terepfutóverseny útvonalát a Salföld körüli erdőkben, mezőkön jelölték ki a szervezők narancssárga szalagozással a természetvédelmi majortól indulva, érintve a pálos kolostorromot. A hosszabb távok (14 km, félmaratoni) két, illetve három kört tesznek meg a futók, értelemszerűen a 7 kilométeres viadal egykörös. A gyerekfutam nagyjából egy km-es távját az Aligvár major irányában jelölik ki oda-vissza útvonalon a természetvédelmi majortól.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.