Heti aktuális: bringatúra a Naplás-tóhoz

Ingyenes családi tekerés a kőbányai Szent László tértől a Naplás-tóhoz és vissza, megfelelő időjárás esetén piknikezéssel egybekötve. Egyéb fontosabb események a 11. hétről!

A koronavírus-fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében március 11-én a magyar kormány és az operatív törzs döntése értelmében meghatározatlan ideig az ötszáz főnél nagyobb kültéri sportrendezvények elmaradnak. A pontos tájékozódás érdekében a részletekről az érintettek minden esetben érdeklődjenek az esemény szervezőjénél!

 

Futás

Március 14., szombat – Pilisszántó

Pilis Vertikál – Az egyetlen taktika, hogy nincs taktika a versenyen, amely során 6.5 kilométeres távot kell teljesíteni, a szintkülönbség 550 méter. Az útvonal olykor aszfalton vezet, de javarészt terepre készüljenek a résztvevők. Az első 250 jelentkező nevezését fogadják el.

 

Túrázás

Március 14., szombat – Kehidakustány

Medvehagymatúra 20/15/10/5 – A rajtnál reggelivel kedveskednek a résztvevőknek, a Deák-kútnál pedig virsli és medvehagymás pogácsa várja őket. A túrán résztvevő kutyákat külön oklevéllel díjazzák.

 

Futás

Március 14., szombat – Csókakő

Ez az első jótékonysági Csókakő Trail, amely a beteg gyermekeket nevelő családokat kívánja segíteni. Futva, sétálva, kutyát sétáltatva vagy akár kutyával futva is teljesíthető a 7, 14 vagy 21 kilométeres táv. Gyermekeknek 400 méteres betétfutamot terveztek a szervezők, illetve mesebusszal várják a kicsiket.

 

Futás

Március 14., vasárnap – Budapest

A Red Hot Run csepeli becsületfutama a BSI Csepeli Futónagykövettel. Mivel sokan jelezték, hogy a február 23-i eseményen nem tudtak részt venni, újabb rendezvény lesz, de ezúttal legfeljebb 30-an indulhatnak, a szervezők a nevezési díj (3500 forint) beérkezésének sorrendjében töltik fel a helyeket. Csoportos, családias hangulatú közösségi futás a Kis-Duna-parton, a Daru-dombnál, rajt 9 órakor. A résztvevők az 500 méteres gyermekfutam mellett 3.77, 4.71, 6.25, 7.82 és 10.3 kilométeres távok közül választhatnak.

 

 

Kerékpározás

Március 14., szombat – Budapest

Családi bringatúra a Naplás-tóhoz, indulás 10 órakor a kőbányai Szent László téren lévő templomtól, várható visszaérkezés 15-16 óra körül. A táv 30 kilométer a Szent László tér–Rákospatak-kerékpárút–Naplás-tó–Szilas-patak–Veres Péter-bringaút–Szent László tér útvonalon. Ha az időjárás engedi, a Naplás-tónál piknikezés, mindenki azt ehet, amit magával vitt. A részvétel ingyenes.

 

SUP-ozás

Március 14., szombat – Dunaharaszti

Kezdőknek is ajánlott 2.5-3 órás SUP-túra. Találkozó 13 órakor Dunaharasztiban, a Csónak utca és Kikötő sétány sarkán lévő parkolónál. A deszka bérlése és a hozzá tartozó felszerelések 6000 forintba kerülnek, a saját deszkával érkezőknek azonban csak ezer forint a részvételi díj. Úszástudás kötelező! A túrára a suprafel@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

 

Kajakozás, kenuzás

Március 14–15., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Március 15., vasárnap – Budapest

Folytatódik a Krokodil-futás versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. A káposztásmegyeri Farkas-erdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb időeredménnyel rendelkező versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Rajt és cél az erdő közepén lévő piknikező terület. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Túrázás

Március 15., vasárnap – Budapest

A Gyermekvasút nyomában 20 – A teljesítménytúra napján a fogaskerekű vágányzára miatt a Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomása a Széll Kálmán tér vagy a Déli pályaudvar felől közelíthető meg a legegyszerűbben közösségi közlekedési eszközökkel.

 

Futás

Március 15., vasárnap – Vérteskozma

Erdei, de aszfaltozott úton rendezik a versenyt, amelyen az 5 és 15 kilométeres távra limitált a résztvevők száma, míg az 1 kilométeres örömfutásra regisztráció szükséges. A verseny ideje alatt – az erdőgazdaság engedélyének értelmében – kizárólag rajtszámmal lehet tartózkodni az erdőben. Vérteskozmán nincs térerő, a mobiltelefonok nem működnek.

 

Túrázás

Március 15., vasárnap – Egyházasbást, Szlovákia

Túra a Monosza terjedelmes vulkáni salakkúpjához, réten, erdőn, sziklákon keresztül. Gyülekezés 8 órakor a helyi Pogányvár fogadónál, indulás 9 órakor. A tervezett táv 16 kilométer, mindössze 355 méter szintemelkedéssel.

 

Futás

Március 15., vasárnap – Bicske

Ünnepi maratoni futónap a bicskei tanuszodától 8 és 16 óra között. Rendeznek támogatói (1 km) futást, amelynek nevezési díját a résztvevőkre bízzák a szervezők. Később 10.5, 21 és 42 kilométeres távok közül lehet választani, egyéniben és háromtagú csapatokban.
Zsíros kenyér és meleg tea minden futónak jár, eredményhirdetés 15 órától.

 

Kajakozás

Március 15., vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás téli szezonzáró evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között. A táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és a felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

Március 15., vasárnap – Jánosháza

Jánosházai félmaraton – A megméretés célja az egészséges életmód megszerettetése, a közös sportolás, a futás népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása amatőröknek és profiknak. Három távra (21.1, 10 és 5 kilométer) lehet jelentkezni.

 

Futás, túrázás

Március 15., vasárnap – Tatabánya

Találkozás 9 órakor a Turul-parkolóban, s bárki csatlakozhat a futókhoz, túrázókhoz. Előbbieknél három, utóbbiaknál hat óra a szintidő, de családdal túrázóknak nyolc óra. Környezetvédelmi rendezvény, vagyis a 21 kilométeres túrázás közben lesz szemétszedési lehetőség is. Nevezésről, útvonalról mindent megtalálni a turultrail.hu weboldalon.

 

Futás

Március 15., vasárnap – Budapest

Ebben az évben már a 15. Imre-Lőrinc futóversenyt rendezik meg a Pestszentimrei Sportkastélynál. Rajt 10 órakor, a résztvevők 300 és 700 méter, illetve 2, 3 vagy 8 kilométer közül választhatnak. A futószámok mellett 8000 méteren kerékpáros, babakocsis és handbike-versenyt is rendeznek.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.