Heti aktuális: együtt a Mikulással

December első napjaiban szerte az országban rendeznek Mikulás-futásokat, hagyományost és hagyományteremtőt egyaránt. További fontosabb események a 49. hétről!

Futás

December 6., péntek – Budapest

Mikulás Night Run a törökbálinti Tükörhegyen. Az esemény nem verseny, nincs teljesítmény- vagy időmérés, egyszerűen csak együtt futhat gyerek, szülő, nagymama vagy nagypapa. A nevezés minden gyermeknek ingyenes, míg a felnőttek önkéntes alapon legalább ezer forintot fizethetnek be, az összeget teljes egészében a Tábitha Ház lakói kapják meg. A táv 1500 méter, amelyet futva, sétálva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Rajt 19 órakor a Body and Soul szépségszalon parkolójából.

 

Evezés

December 7., szombat – Budapest

Családi csónakos téli vízitúra Szob és Nagymaros között a Dunán. Találkozó 9.30 órakor a szobi kompállomásnál, érkezés kora délután Nagymarosra. Ajánlott felszerelés az enyhén vízálló nadrág és kabát, illetve sapka. Utóbbi lehet Mikulás-sapka is. A túra ára 4000 forint, amelyhez meleg tea és zsíros kenyér is jár a csónakban. Jelentkezni a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

December 7., szombat – Budapest

Csoportos, családias hangulatú közösségi futás a Kis-Duna-parton, a Kolonics György sétányon. A gyerekek 16 órakor, a felnőttek 16.20-kor rajtolnak, időmérés és frissítés nincs, gyerekeknek 500 méter, kocogóknak 2000 méter, futóknak 5 vagy 10 kilométer a táv. Nevezési díj minden távra 3800 forint, helyszíni nevezésre nincs lehetőség, regisztrálni itt lehet.

 

SUP-ozás

December 7., szombat – Dunaharaszti

Évzáró SUP-ozás, találkozó délben a dunaharaszti Csónak utca és Kikötő sétány sarkon. A túra hozzávetőlegesen 2.5 óra, részvételi díj ezer forint, amelyért forró tea és Mikulás-sapka is jár. Kezdők most nem indulhatnak, csak saját deszkával érkezők. Jelentkezni a suprafel@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Kerékpározás

December 7., szombat – Budapest

Közös bringázás a Mikulással, találkozó 18 órakor a kőbányai Szent László téren. A résztvevők feldíszíthetik kerékpárjukat, tekerhetnek Mikulás- vagy krampuszjelmezben. Tervezett útvonal: Szent László tér–Liget tér–Kőbányai út–Pongrác telep–Kőbányai út–Újhegyi sétány, ahol forró teával és harapnivalóval zárul az esemény.

 

Futás

December 7–8., szombat-vasárnap – Ballószög

Kutyás futás, amelyen az agresszív állatokon kívül bármilyen fajtával lehet indulni. A kétnapos eseményen összesen húsz kategóriában várják a férfiakat, nőket, fiatalokat, gyerekeket. A nevezési díj egy szombati ebédet is tartalmaz, egyébként a célban mindkét napon zsíros kenyér várja a versenyzőket.

 

Túrázás

December 8., vasárnap – Kehidakustány

Mikulás-túra 5, 10 és 15 kilométeren. Mindhárom távnál a helyi kultúrháztól lehet startolni 8 és 11 óra között. A rajtnál zsíros vagy lekváros kenyér, meleg tea, forralt bor és kávé várja a túrázókat. Kallósdon meleg tea, forralt bor és édesség, míg a Deák-kútnál virsli, meleg tea, forralt bor, zsíros vagy lekváros kenyér is segít a jókedv fenntartásában. A túra futva is teljesíthető, ráadásul gyerekbarát, bababarát, nagyszülőbarát, kutyabarát, antisportoló-barát.

 

Az ellenőrző pontokon a forralt bor és a meleg tea jelenthet felüdülést.

 

Futás

December 8., vasárnap – Ócsa

Szintén egy Mikulás-futás, a táv az elmúlt években már megszokott Ócsa-kör, vagyis 10.5 kilométer. Mivel december 7. az idén munkanap, a szervezők a számtalan beérkező kérés miatt tették át a programot vasárnap 10 órára. Rajt az ócsai református műemléktemplomnál.

 

SUP-ozás

December 8., vasárnap – Hévíz

Téli szezonkezdetre egy kis SUP-ozás a Hévíz-patakon, hozzávetőlegesen 10 kilométeres távon. Találkozó 9.30 és 10 óra között a Hévíz-patak zsilipjénél. Természetesen lesz evezéselmélet, de egy kis evezési tapasztalat azért ajánlott, kezdők ezúttal ne jelentkezzenek! A túrát 10 és 20 közötti létszámmal tartják meg, téli időjárásnak megfelelő öltözék, váltóruha, az értékeknek vízálló táska mindenképpen ajánlott. Regisztráció a suptura@citromail.hu e-mail címen, részvételi díj 12 ezer forint, amely tartalmazza a túravezetést, a deszka- és evezőbérlést, a mentőmellényt, illetve a túraengedélyt. Saját deszkával érkezőknek ez a díj csak hétezer forint.

 

Futás

December 8., vasárnap – Budapest

Már a 6. Blikk Mikulás-futást rendezik meg a fővárosban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők már két futamot indítanak, 13 és 15 órakor, illetve a családi futam 14.15-kor rajtol. Versenyközpont a IX. kerületi Sóház utcában. Rászoruló gyerekeknek ajándékot lehet vinni.

 

Futás

December 8., vasárnap – Budapest

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban 11 órakor rajtol a 7. Jótékonysági MikuLÁSS futás! A bevétel a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének működését, fennmaradását segíti. Hozzájárulási díj 3600 forint, a program szerint egy vagy két szigetkört kell megtenni Mikulás-sapkában, csengővel, de lehetőség lesz a 400 méteres atlétikai pályán bekötött szemmel, segítővel futni.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.