Heti aktuális: evezés a Hévíz-patakon

Az újév első napjaiban sem maradunk sportesemények nélkül, tengeri kajakkal vízre is lehet szállni, sőt a bátrabbak fürödhetnek is a zsilipnél. Egyéb fontosabb események az 1. hétről!

Futás

Január 1., szerda – Budapest

Az újév első futóversenye a Hármashatár-hegyen, rajt 9 órakor, a táv mindössze 13 kilométer, 350 méter szintemelkedéssel. Szintidő 3 óra. Nevezési díj 5500 forint, de legfeljebb csak 300-an indulhatnak.

 

Úszás

Január 1., szerda – Szigliget

Újévi csobbanás a Balatonban, 2020-ban már tizedik alkalommal. Maga a rövid úszás, merülés 14 órakor kezdődik, de előtte orvosi vizsgálat, koncert, jégszobrászat és artisták bemutatója is színesíti a programot. Nevezési díj nincs.

 

Kajakozás

Január 3., péntek – Hévíz

Téli kajakozás a Hévíz-patakon, bátrabbak a zsilipnél fürödhetnek is a 26-28 Celsius-fokos vízben. A lényeg azonban az evezés a nádasban. Rajt 10.30 órakor, jelentkezni a kajakszafari.hu oldalon lehet, a szervezők teljes felszerelést biztosítanak 8500 forint ellenében.

 

Túrázás

Január 4., szombat – Budapest

Teljesítménytúra 22 kilométeren reggel 7 órától a Palotás Gábor Általános Iskolától (1021 Budapest, Ötvös János utca 7.). Cél ugyanitt. Az útvonal érinti egyebek mellett a Vadaskerti-hegyet, a Hármashatár-hegyet, a Szépjuhásznét és a Tündér-hegy oldalát. Nevezési díj 3000 forint, szintemelkedés 889 méter, szintidő 6 óra.

 

Túrázás

Január 4., szombat – Pilisszentkereszt

Téli barangolás a Pilisben Szabó Miklós erdőmérnök vezetésével. Indulás 9.30 órakor a Dobogókői út, Fő út, Pomázi út kereszteződésében található fa pavilontól. Bakancs kötelező, túrabot ajánlott a 13 kilométeres távra, visszaérkezés 17 órakor. Részvételi díj felnőtteknek 2500, gyermekeknek 1500 forint, de a túra csak 10 éves kortól ajánlott. Előzetes regisztráció az erdoajandeka@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

Kajakozás, kenuzás

Január 4., szombat – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenukban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszás tudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30 órakor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízreszállás 11.45 órakor, a Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teával, forralt borral kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két fős, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, sofőrtranszfert, teát és forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Túrázás

Január 5., vasárnap – Budapest

Kilátótúra a Budai-hegysége, kevés szintemelkedéssel. A résztvevők négy csoportban túrázhatnak, rajt a Gyermekvasút Széchenyi-hegy megállójától, s mivel a lineáris útvonal a Hűvösvölgy végállomásig vezet, a túra végén lehetőség nyílik a fűtött gyermekvasúttal visszautazni a kiindulópontra. Részvételi díj felnőtteknek 1000, gyermekeknek 14 éves korig 500 forint.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.