Heti aktuális: futás és evezés a sötétben

Október utolsó napján számtalan Halloween-futást rendeznek az országban, sőt töklámpással és jelmezbe öltözve supozni is lehet a főváros környékén. Egyéb fontosabb események a 44. hétről!

Futás

Október 27., kedd – Dunavarsány

Közösségi futás kezdők és amatőrök számára kialakított programmal. Indulás 19.30-kor a helyi Kincsem gyógyszertár parkolójából. További információ a 30/407-7000-s telefonszámon, illetve a kalmandyakos@gmail.com e-mail címen.

 

Kerékpározás

Október 30., péntek – Pákozd

Találkozó 9 óra és 9.50 között a pákozdi Ingókő Vendégház parkolójában. Indulás 10 órakor. A bringatúra bárki, de főleg családoknak ajánlott, mert lehetőség lesz a különböző tempót diktáló csoportoknak külön is haladniuk. Tervezett visszaérkezés 13 óra, amikor is gulyás és kenyérlángos (1300 forintért) várja a túrát teljesítőket. Az ingyenes túrára jelentkezni az ujbudamtb@gmail.com e-mail címen vagy a 30/786-2087-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Október 30., péntek – Dömös

Jelmezes vezetett túra a sötétben. Jelentkezés kizárólag az info@hellowild.hu e-mail címen vagy a Rettegések éjszakája Facebook-oldalon egy üzenet írásával lehet, s a szervezők máris küldik a részleteket. Részvételi díj 3000 forint, a túra időtartama 19 órától nagyjából három óra.

 

Futás

Október 31., szombat – Balatonfüred

A Generali Run-versenyt márciusban rendezték volna meg, vagyis a fél évvel korábban befizetett nevezési díj érvényes az október utolsó napjára halasztott eseményre is. Akinek nem megfelelő az új időpont, a szervezők felajánlják, a Generali Night Run Budapest vagy a Polar Kenese Futam valamelyikét. Egyébként három táv közül lehet választani, a legrövidebb 6.5, a leghosszabb 21.1 kilométer, utóbbinál váltócsapatok is indulhatnak, míg gyerekeknek 500 és 1000 méteres futamokat rendeznek. Részletes versenykiírás itt.

 

Supozás

Október 31., szombat – Szigetszentmiklós

Ingyenes suptúra Halloween alkalmából Szigetszentmiklós nádasaiban. Kézzel faragott töklámpás kötelező kellék minden deszkán! Sőt alkalomhoz illő öltözék is ajánlatos. Gyülekező 13 óra és 13.30 között a TNT strandnál, a túra nagyjából 3 óra, de olyanok jelentkezzenek, akik néhányszor már eveztek, álltak deszkán, mert ezúttal oktatásra nincs lehetőség. Jelentkezni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehet.

 

 

Túrázás

Október 31., szombat – Pilisszentlászló

Éjszakai kutyás túra 14 kilométeren, nagyjából 450 méteres szintemelkedéssel. Találkozó 17.30-kor a pilisszentlászlói községházánál, részvételi díj 3500 forint, amelyért több kutyát is lehet vinni. Jelentkezni a doghajking@gmail.com e-mail címen lehetséges. Kötelező felszerelés a bakancs vagy túracipő, réteges öltözet, esőkabát, fejlámpa, hátizsák. Kutyáknak a póráz és a nyakörv mellett az érvényes oltási papír is elengedhetetlen.

 

Futás

Október 31., szombat – Dunaújváros

A Not Just Run a Hard Dog Race jótékonysági kutyás futama, amellyel idén A 10 millió fa projektet lehet támogatni. A résztvevők a nevezési díjjal járulnak hozzá egy-egy fa elültetéséhez. Fontos változás a tavalyi versenyhez képest, hogy az állatok indulási feltétele a kötelező veszettség elleni oltás mellett a kombinált oltás is. Felnőtteknek hat, gyermekeknek (12 év alatt) két kilométer a táv. Nevezés ezen a felületen, versenykiírás pedig ezen olvasható.

 

Túrázás

Október 31., szombat – Zebegény

Szakvezetéses kutyás túra, amelyen minden olyan állat részt vehet, amely legalább hat hónapos, rendelkezik érvényes oltási könyvvel, illetve alap szocializációval. Találkozó 9:15-kor Zebegényben az Almás kert 4. szám alatt (a kőkereszt mellett), a túra a Malom-patak-völgyben vezet, nagyjából 8 kilométer. Részvételi díj 4000 forint, készpénzben fizetendő a helyszínen. Jelentkezési szándékot a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen kell jelezni.

 

Supozás

Október 31., szombat – Dunaharaszti

Egy hasonló tematikájú SUP-túra, de Dunaharasztin. Faragott tök és Halloweenhez megfelelő jelmez, smink ajánlott a részvételhez. Találkozó 15 órakor a Csónak utca és Kikötő-sétány sarkán lévő parkolónál, indulás 15.30-kor, a túra hossza nagyjából két óra. A deszka bérlése és a hozzá tartozó felszerelések (evező, mellény, deszka) ára 6000 forint, de saját deszkával a részvétel most ingyenes. Jelentkezni a suprafel@gmail.com e-mail címen vagy a 70/250-4500-as telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Október 31., szombat – Dobogókő

Holdfénytúra a Visegrádi-hegységben. Találkozó 17 órakor a Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.), a túra hossza 7 kilométer, szintemelkedése 261 méter. Várható érkezés a kiinduló ponthoz 23 órakor. Regisztráció ezen a felületen lehetséges, fejlámpa kötelező felszerelés, amelyet a résztvevőnek kell magának biztosítania.

 

Futás

Október 31., szombat – Üröm

Ingyenes közösségi rémfutás a pilisi erdőben, jelmezben vagy jelmez nélkül. Találkozó az Ürömi Hütténél (Rózsahegyi út 23.), s 16 órától egy egyórás, kötetlen szabadidős mozgással lehet ünnepelni Halloweent.

 

Túrázás

Október 31., szombat – Pécel

Őszi panorámatúra a Gödöllői-dombságban, a Setét-völgy, Csintovány, Sikló-völgy, Katona-halála, Szelek-teteje, Tűzberek és Koporsó-völgy érintésével – nagyjából 15 kilométer. Indulás a péceli Ráday Gedeon térről 10 órakor. Jelentkezés és regisztráció ezen a felületen lehetséges, de a túra megtartásához legalább 15 fő jelentkezése szükséges. Részvételi díj egységesen 1500 forint.

 

Futás

Október 31., szombat – Budapest

Zombitámadás a kőbányai pincerendszerben. Az esemény az Ötpróba-programsorozat pontszerző állomása, ovisoknak 300, sulisoknak és családoknak egyaránt 700 méter a táv, de lehet még nevezni 4.3, 7 és 21 kilométerre is, illetve túrázóknak 8 kilométerre. Részletek a bbu.hu weboldalon.

 

Túrázás

Október 31.–November 1. – szombat-vasárnap – Héreg

Kétnapos túra a Gerecsében, indulás közösen Budapestről 9 órakor. Első nap Héregről az útvonal a Bánya-hegyi mészkőbányák mellett halad, majd fel a 634 méter magas Gerecsére. Innen ereszkedve a Jura-zsomboly és a Tűzköves-barlang felé fordul az útirány. Szállás Pusztamaróton faházakban. Másnap kirándulás a pisznicei kőfejtőhöz, ahol a Duna-Ipoly Nemzeti Park által biztosított szakvezetés során „időutazás” is lehetséges a földtörténeti Jura-korba. Részletek, árak, utazási információk a kalandsport.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 1., vasárnap – Vácduka

Találkozó 9 órakor a Béke téri parkolóban, a községháza mellett. A táv 12 kilométer a Cseke-hegyi kápolnaromig és vissza Vácdukára. Edzésben tartott fizikummal a túra teljesíthető, lépés biztonság szükséges a barlangok környékén. Részvételi díj 2000 forint, amely készpénzben fizetendő a helyszínen. A túrát legalább hét, legfeljebb 15 fő részvételével rendezik meg, regisztrálni a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen lehet.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Felkészülési verseny volt számára, ám az erejét remekül beosztva győzött a spliti versenyen
Lemaradt, aztán feltámadt a New York-i félmaraton női győztese
Ez az indiai túraútvonal könnyedén kigyógyíthat a tériszonyból
Akadtak hátráltató tényezők, mégis országos csúccsal győzött
Irány a tízemeletes teteje – így formáljuk a vádlinkat!

Videók

Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól

Hegymászás

Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.