Heti aktuális: ingyenes gerinctorna

A járványügyi intézkedések, illetve korlátozások következtében egyelőre december 10-ig mindennemű csoportos szabadidős tevékenység tilos, ezért a tavaszihoz hasonlóan ismét mutatunk néhány otthon végezhető mozgásformát.

Torna

Ingyenes online gerinctorna, amely kiegyensúlyozottságra és lazításra is alkalmas. A gerinctorna segít megőrizni a gerinc mozgékonyságát, rugalmasságát, javítja a gyakran jelentkező hát- és derékfájást, valamint segít helyreállítani a felborult izomegyensúlyt. Regisztráció ezen a felületen lehetséges, kezdés hétfőnként és csütörtökönként 18 órától, előreláthatólag 18.45-ig tart.

 

Túrázás, gyaloglás

Virtuális túranap egész novemberben. A helyszín szabadon választott, a túrázást vagy gyaloglást 10, 21 vagy 31 kilométeren lehet teljesíteni. Nevezni a BSI online felületén lehet, a teljesítést rögzíteni kell és az eredményt feltölteni a honlapra. A távokat futva is lehet teljesíteni, de a 21 és 31 kilométeren csak 2008. október 31. előtt születettek (12 évesek vagy idősebbek) vehetnek részt.

 

Edzés

Számtalan videót találni az interneten az otthoni edzésekről, de íme egy, amely kifejezetten kezdőknek ajánlott, és eszközökre sincs szükség. Húszperces testmozgás bemelegítéssel és nyújtással együtt.

 

 

Fitnesz

Kardioedzést nemcsak futópadon lehet tartani, hanem latin tánc közben is. Nicole Steen, az Equinox kardiotánc-szakértője tudja, hogyan tartsuk mozgásban magunkat szórakoztatva.

 

 

Jóga

Kezdőknek ajánlott jógaóra a teljes test átmozgatására, nyújtására. A mindössze 12 perces videón egyszerű feladatokat kell végrehajtani.

 

 

Edzés

A videóban látható egyszerű gyakorlatok átmozgatják, lazítják a vállöv és a nyak területét. Az edzés végrehajtása javallott, ha elaludta a nyakát, a stressztől vagy az ülő munka miatt beállt a nyaka, illetve ha enervált és tompult. Az egész mozgás mindössze 15 perc.

 

 

Futás

Virtuális futás Szentendrén egész novemberben. A Panorámafutás Virtual Run zárt Facebook-csoportba kell jelentkezni, s november 30-ig bárhol az országban lehet teljesíteni az 5 vagy 10 kilométeres távot. Mindezek előtt azonban a panoramafutas.hu weboldalon lehet regisztrálni és nevezni. Utóbbi díja 7500 forint.

 

Fitnesz

A koronavírus-járvány következtében hozott újabb szigorító intézkedések az edzőtermek nyitva tartását is érintette, de az újonnan induló igym.hu weboldal online edzőtermében a most regisztrálók egész novemberben ingyenesen edzhetnek 20 óra és reggel 5 óra között.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.