Heti aktuális: kutyás túra Tardoson

Szakképzett kiképzővel és szakoktatóval lehet részt venni az eseményen, illetve legalább olyan hat hónapos ebbel, amely érvényes oltási könyvvel is rendelkezik, és vezethető pórázon.

 

Túrázás

Augusztus 6–9., csütörtök–vasárnap – Bükkszentkereszt

Négynapos barangolás az erdőben, naponta úgy 10–12 kilométeres túrákkal, de átlagos erőnléttel teljesíthetők. Szállás a bükkszentkereszti Geopark Panzió kétágyas, fürdőszobás szobáiban, teljes ellátással. A napi túrázás után természetművészeti és kézműves alkotásokkal lehet kikapcsolódni. Részletek a szervezők honlapján.

 

Supozás

Augusztus 7., péntek – Gárdony

Naplementés kajak-kenu és suptúra a Velencei-tavon 18.30 és 20.30 között. Találkozós Gárdonyban a Holdfény sétány 5. szám alatt. Részvételi díj 6000 forint, de a 70/317–7044-es telefonszámon mindenképpen jelentkezni kell.

 

Supozás

Augusztus 7., péntek – Pilismarót

Naplementés suptúra a pilismaróti hajótemetőnél is, nagyjából 2 órányi a program. Találkozó 17.30-tól, indulás 18 órakor. A részvétel mindenféleképpen regisztrációhoz kötött, amelyet a suprafel@gmail.com e-mail címen vagy a 70/250-4500-ás telefonszámon lehet megtenni. Részvételi díj 6000 forint, saját deszkával érkezőknek 1000 forint.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

Augusztus 8., szombat – Mátraháza

A nyári Kékes 10x fordulót rendezik meg ezen a hétvégén. Útvonal: Mátraháza–Kékes-csúcskő–Mátraháza nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy mindezt akár tízszer is lehet teljesíteni, vagyis akkor több mint húszórás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen augusztus 5-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 3000, hat körtől 4000 forint.

 

Kerékpározás

Augusztus 8., szombat – Dunaalmás

Idén első alkalommal hegyi befutóval fejeződik be 6. Brigetio nyílt nemzetközi országúti mezőnyverseny. A résztvevők biztosított útvonalon, biztonságos körülmények között küzdhetnek a legjobb időeredményért. Csapatban is lehet indulni, de nyolc fő szükséges hozzá. Versenykiírás és nevezés a brigetiosport.hu weboldalon.

 

Túrázás

Augusztus 8., szombat – Tardos

Kutyás túra szakképzett kiképzővel és szakoktatóval. Találkozó 8.45-kor Tardoson a Gorbatetőn, a táv 7 kilométer, s átlagos edzettségi állapotban is teljesíthető. A részvételi díj (4000 forint) a helyszínen fizetendő, de mindenképpen kötelező a regisztráció a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen. A kutyák indulásának feltételei a legalább hat hónapos életkor, érvényes oltási könyv, illetve hogy az állat szocializálva legyen, s pórázon lehessen vezetni.

 

Supozás

Augusztus 8., szombat – Pilismarót

Suptúra a pilismaróti hajótemetőnél, nagyjából 3 órában. Találkozó 16.30-tól, indulás 17.30-kor. A részvétel mindenféleképpen regisztrációhoz kötött, amelyet a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet megtenni. Részvételi díj 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 3000 forint.

 

Túrázás

Augusztus 8–9., szombat–vasárnap – Mátrafüred

Rendhagyó, kifejezetten kis létszámú túra a Mátrában tapasztalt vezetővel, akitől túrázás közben lehet tanulni érdekességet a felszerelésről, az erdőről, a vadról, a vadászatról vagy a tájékozódásról. A túra kétnapos, éjszakával az erdőben, naponta nagyjából 15 kilométeres távokkal, s a jelentkezéskor fontos figyelembe venni a felszerelés súlyát is. Részvételi díj 20 ezer forint, amely az étkezést nem tartalmazza. Regisztráció és fontos információk a remetekelmek@gmail.com e-mail címen.

 

Kajakozás

Augusztus 8–9., szombat–vasárnap – Fonyód

Tanfolyam a biztonságos kajakozáshoz, az alapismeretek elsajátítása kétnapos kurzus, mert mindkét nap bőven tartalmaz gyakorlatot és elméleti ismereteket is. Utóbbinál a vízre szállás, evezés és partra szállás, valamint a szükséges alap hajózási ismeretek szerepelnek a programban. Gyakorlatban mindezeket el lehet sajátítani, kiegészülve a kanyarodástechnikával, illetve a lapáttal kormányzással. Részletek, telefonszámok itt.

 

Futás, kerékpározás

Augusztus 9., vasárnap – Őriszentpéter

Őrségi kerékpáros- és futófesztivál, idén már harmadik alkalommal. Legfeljebb 200 fő részvételével a bringázást országúton rendezik meg, csaknem 1300 méteres szintemelkedéssel, összesen három (35, 66 vagy 93 kilométer) távon. A leghosszabb táv 10 órakor rajtol, időmérés chippel, szintidő 300 perc. Húsz perccel később rajtolnak a 66 kilométeres indulók, akiknek 180 perces a szintidejük, s szintén chipes az időmérés. További húsz perc múlva a 35 kilométerre jelentkezők is elrajtolhatnak, de ez vezetett túra, időmérés nincs. Utóbbi – ellentétben a másik két távval – részben kavicsos úton halad, egyébként zömében aszfalton vezet. Nevezési díj 7000 forint.

 

Supozás

Augusztus 9., vasárnap – Dunaharaszti

Találkozó délben Dunaharasztiban, a Csónak utca és Kikötő-sétány sarkán, indulás 12.30-kor, a túra hossza legfeljebb 6 óra, hozzávetőlegesen 12 kilométer. Részvételi díj a deszka bérlésével 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 1000 forint, de ezúttal a 14 év alattiak a vízirendészeti szabályok miatt nem vehetnek részt a túrán, amelyre jelentkezni a suprafel@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Lovaglás

Augusztus 9–14., vasárnap–péntek – Szigetbecse

Egyhetes lovastábor a Kis-Duna partján, a bentlakásos ár ötven-, a napközis ár negyvenezer forint. A napi programok 8 és 17 óra között tartanak, a lovaglás mellett állatok és a tanya körüli teendők kipróbálására, állatsimogatásra, ismeretterjesztő természetjárásra és különböző játékokra (futball, röplabda, pingpong, tollaslabda) várják a jelentkezőket. Egyéb program a medencés fürdés, illetve a strandolás a szigetbecsei szabadstrandon. Jelentkezés a Becsei Lovasudvar és Állatsimogatónál.

Címlapfotó: AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.