Heti aktuális: One Way Ticket Run

A pénteki eseményen óránként állnak rajthoz a versenyzők, hogy teljesítsék a hét kilométeres távot. Minél előbb befejezi valaki, annál többet pihenhet a következő rajtig, de aki a következő órában nem jelenik meg az előírt időben, annak befejeződött a verseny. Egyéb fontosabb események a 20. hétről!

Túrázás

Május 15–19., szerda–vasárnap – Torockó, Románia

Tavasz-túra öt napban. Utazás a Budapest–Nagyvárad–Kolozsvár–Torockó útvonalon, délután ráhangolódó túra a Tordai-hasadékban, este torockói vacsora és szállás eredeti, hangulatos vendégházban. Részletes program és részvételi feltételek a karpatklub.com weboldalon.

 

Kajakozás

Május 16., csütörtök – Budapest

Délutáni kajakklub csütörtökönként a Rómairól indulva. Találkozó 17.30 körül a Piroska utca, Kossuth Lajos üdülőpart saroknál a Duna-parton. Evezés sodrásiránnyal szemben, fel a Lupa-szigetig, annak megkerülése után rövid pihenés, majd vissza a Rómaira, ez az út nagyjából két és fél óra. Jelentkezni kizárólag a 06/30-859-2406-os telefonszámon lehet, részvételi díj 3000 forint.

 

Futás

Május 17., péntek – Balatonfüred

Óránként állnak rajthoz a versenyzők a One Way Ticket Run elnevezésű versenyen, hogy teljesítsék a hét kilométert. Minél előbb befejezi valaki, annál többet pihenhet a következő rajtig, s aki a következő órában nem jelenik meg az előírt időben, annak befejeződött a verseny.

 

Kajakozás

Május 17-19., péntek-vasárnap – Baja

A gemenci erdő vadregényes vidékét lehet bejárni páros tengeri kajakokkal a Duna mellékágain evezve, s közben megcsodálhatók a gémek, kócsagok, bakcsók, esetleg réti héja vagy réti sas is. Itt található Európa legnagyobb feketególya-állománya is. A Gemenc 180 km²-es területével nemcsak hazánk legnagyobb ártere, hanem Európában is egyedülálló értéket képvisel. Részvételi díj 36.500 forint, amely tartalmazza a két éjszaka szállást reggelivel, szükséges felszereléseket (kétfős tengeri kajak, spízdeck, lapát, mentőmellény, vízhatlan zsák/kajak), illetve a szükséges nemzeti parki engedélyeket.

 

Kajakozás

Május 17-19., péntek-vasárnap – Tokaj

A Bodrogzug a Tisza és a Bodrog összefolyása közötti vadregényes, ligetfás, mocsaras terület. Ebben az időszakban a vízállás lehetővé teszi, hogy olyan érintetlen kis zugokba is be lehet evezni, ahova nyáron az alacsonyabb vízállás és a sűrű vízi növényzet miatt nem lehet. A túra 37.900 forintba kerül, de tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evezők, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), az eszközök helyszínre szállításának díját, szállást két éjszakára, két bőséges svédasztalos reggelit, a szombati bográcsban készült vacsorát, a szombati öttételes tokaji borkóstolót, illetve a védett területre történő belépési engedély díját.

 

Kerékpározás

Május 18., szombat – Siófok

Bringamánia Tour de Balaton – Túra öt távon, 6, 32, 78, 168 és 206 kilométeres nevezési osztályokkal.

 

Futás

Május 18., szombat – Tata

Előnevezés május 14-ig lehetséges a 82. Tatai tófutásra, amely az 500 méteres távtól a 42.2 kilométerig várja az érdeklődőket. Érdemes azonban idejében tájékozódni, mert a gyerekek bizonyos életkor alatt egyes távokon nem indulhatnak.

 

Túrázás

Május 18., szombat – Dobogókő

A Pilis és a Visegrádi-hegység legszebb részeit lehet bebarangolni a Hegyi Szent Bernát, vagyis a turisták védőszentjéről elnevezett napon. Az öt különböző távot (Eötvös 35, Téry 25, Thirring 20, Cholnoky 15, Peták 7) a Magyar Turista Egyesület egykori, kiemelkedő elnökeiről nevezték el. A hét kilométeres útvonal kisgyermekes családoknak is könnyedén teljesíthető. Részletes információk a Magyar Turista Egyesület honlapján.

 

Kerékpározás

Május 18., szombat – Velence

Bianchi országúti maratoni mezőnyverseny 130 kilométeren, 700 méteres szintkülönbséggel.

 

Túrázás

Május 18., szombat – Piliscsaba

Az előnevezés március 4-én indult, s csak az első száz nevezést fogadják be a szervezők, ezért érdemes érdeklődni. A lényeg, hogy a helyi Dévényi Antal utcából 50.6 kiolométeres túrára lehet indulni, s 13 óra áll rendelkezésre a táv leküzdésére, az útvonal érinti egyebek mellett az Eszperantó-forrást, a Legény-barlangot, a Boldog Özséb-kilátót és az Iluska-forrást is.

 

Kerékpározás

Május 18., szombat – Nyíregyháza

Különböző korosztályokban városi verseny a nyíregyházi kritérium, a pályát a belvárosban alakítják ki a szervezők, s különböző futamokat rendeznek 10 és 50 kör közötti távokkal.

 

Túrázás

Május 18., szombat – Badacsonytördemic

Idén már a 12. Tanúhegyek teljesítménytúrát rendezik meg 50, 30, 20, 10, 8 és gyerekeknek 6 kilométeres távon. A kiinduló pont minden esetben Badacsonytördemic, a Faluház udvara, innen 6 és 10.30 óra között lehet a különböző távoknak nekivágni. Egyéb részletek az esemény facebook oldalán.

 

Kerékpározás

Május 18., szombat – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Szombaton 11 órától kerékpározás közben felkereshetők a múzeum műhelyei, meg lehet nézni, mit csinált a molnár, hogyan dolgozott a kékfestő vagy a kovács. A kerékpáros túra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyermekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Kerékpározás

Május 19., vasárnap – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Vasárnap 11 órától az első világháború nyomába eredhetnek a résztvevők, megismerhetik, hogy az 1914 és 1918 között zajló „nagy” háború milyen gyökeres változásokat hozott a vidék mindennapi életében. A kerékpáros túra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyermekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Kerékpározás

Május 19., vasárnap – Debrecen

Országúti kerékpár diákolimpia döntője, amelynek helyszíne a 354-es számú főút Bocskaikert, Teleki út és a 35-ös számú főút elágazása közötti szakasz.

 

Túrázás

Május 19., vasárnap – Badacsony

Az idén már hatodik esztendeje, hogy egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület. Ezúttal 10.30-as indulással meghódítható a Gulács, a Tapolcai-medence 393 méter magas vulkanikus tanúhegye. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt 1000 forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

Május 19., vasárnap – Budapest

Idén is a Népligetben rendezik meg az Aldi női futógálát – már huszonnegyedik alkalommal. Az elnevezésből adódóan kizárólag nők indulhatnak, kivéve a családi futamban, amelyre férfiak nevezését is elfogadják.

 

A Népligetben csak hölgyek versenyezhetnek, a kivételt a családi futam jelenti

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.