Magyar átlagember a sarkkörön

Harmadszor lehetne honi résztvevője a Fjällräven Polar elvezésű 300 kilométeres túrának, amelyre Varga Dávid is jelentkezett, de Skandináviába csak szavazáson keresztül juthat el. Segítsünk!

Te is lehetsz havas hős! – nagyjából így fordíthatnánk le a Fjällräven Polar elvezésű megméretést, s most mi is hozzájárulhatunk, hogy ebben az évben is legyen magyar hőse az erőpróbának.

A résztvevők a 300 kilométeres expedíció keretében Norvégiából Svédországba kutyaszánoznak. A megméretésre hétköznapi emberek jelentkezését várják, mivel a túra egyik célja, hogy a felszereléseket gyártó cég bizonyítsa, megfelelő körülmények között, megfelelő felszereléssel és kísérőkkel egy átlagember is teljesíthet egy ilyen túrát.

Az expedíciós részvétel lehetőségét 2018-ban Zaja Kitty nyerte el magyarként, míg az idén Varga Dávid és Kitlinska Anna Borbála teljesíthette a túrát. A legújabb pályázónk Varga Dávid, ám ő csak névrokona a másiknak.

 

 

A szervezők régiókra osztották a világot, a magyarok ezúttal nem önállóan, hanem a közép-európai régió tagjaként nevezhetnek, s ketten kapnak lehetőséget a túrára: a közönségszavazás győztese, illetve akit a zsűri bemutatkozó szövege és videója alapján kiválaszt.

„A szavazás november tizennegyedikén kezdődött, az első napokban jól is álltam, aztán az egyik riválisom, egy szerb youtuber készített egy videót, amellyel hatalmas előnyre tett szert – kezdte érdeklődésünkre Varga Dávid. – Mivel december tizenkettedikéig lehet szavazni, bízom benne, az idén is magyar győztese lesz a voksolásnak. Két éve találkoztam először ezzel a versennyel, és már akkor úgy éreztem, egyszer én is ki akarom próbálni, az idén pedig jelentkeztem is. Egyébként négy kutyám van, a nyáron vettem már részt hasonló viadalon, csak ott fogatot húztak a kutyák – emellett rendszeresen kerékpározom, illetve a lábtörésem előtt voltam szánhúzóversenyen.”

Varga Dávid elmondta, nincs gondja a hideggel, a kihívás is motiválja, s bízik benne, ő lehet a következő a régióból, aki megmutatja, hogy egy átlagos felkészültségű ember is képes erre a túrára. Hozzátette, bár a bemutatkozó videója lehetett volna jobb is, reménykedik, hogy képei elnyerik az emberek tetszését.

Dávidra az alábbi oldalon lehet szavazni: https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=7014&backpage=1&order=popular

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Már tudom, milyen a „pusztulatfutás”
Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.