Bicsák Bence hetedik Tokióban!

Győzelemmel felérő helyen végzett a triatlonos Bicsák Bence az olimpián, hiszen a verseny előtt az indulása is veszélybe került, annyira fájt a térde. Tóth Tamás a 29. helyen ért célba.

Bár a norvég Kristian Blummenfelt nyerte meg a férfiak egyéni triatlonversenyét a tokiói olimpiai játékokon, a magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett viadalon nekünk a két magyar induló részvétele volt fontos. Térdsérülése miatt öt nappal az olimpia előtt Bicsák Bence indulása még kétséges volt, mégis – gyakorlatilag sétára is alkalmatlan térddel – a hetedik helyen végzett, míg Tóth Tamás 29. lett.

Az Odaibai Tengeri Park piszkos öblének vizében alakították ki az úszópályát, a táv megtétele után Bicsák Bence a tizenötödik, míg Tóth Tamás a harmincadik helyen jött ki a vízből, s ült át a kerékpárra. Ebben a számban a rengeteg kanyarnak is köszönhetően összerázódott a mezőny, így aztán a futás előtt egyre izgalmasabbá vált a verseny.

 

 

A futás során Bicsák Bence fájdalmakkal küszködve is felzárkózott, sőt az első három helyezett mögött öten is nyolc másodpercen belül értek célba, a magyar triatlonos a hetedik helyen.

„Nagyon sokat jelent nekem ez a hetedik hely – jelentette ki Bicsák Bence a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának. – Annyi mindenen, annyi szenvedésen mentünk keresztül az elmúlt másfél évben. A legutóbbi hónapban gyakorlatilag nem tudtam normálisan edzeni, mivel megsérült a térdem, öt nappal az olimpia előtt az sem volt biztos, hogy egyáltalán el tudok indulni. A pályabejáráson leszakadtam a többiektől, annyira fájt. Tocsigibe mentünk edzőtáborozni, de három nap után vissza kellett jönnöm Tokióba, hogy az orvosok mondják meg, van-e egyáltalán értelme erőltetnem. Megnyugtattak, hogy a versenyre rendben lesz, de el nem tudtam képzelni, hogy kibírom a bringázást, ráadásul volt olyan hét, amikor egy métert sem tudtam futni. Az úszásban elvertek, de nem törődtem vele – a kerékpárban próbáltam helyezkedni, többször leszakadtam, de visszajöttem, ugyanakkor a futás eleje rettenetesen nehezemre esett. Ez a hetedik hely nekem felér egy győzelemmel.”

Fotók: Mirkó István

Olimpia, Tokió, triatlon, férfiak

Olimpiai bajnok: Kristian Blummenfelt (Norvégia) 1:45:04, 2. Alex Yee (Nagy-Britannia) 1:45:15, 3. Hayden Wilde (Új-Zéland) 1:45:24, 4. Marten Van Riel (Belgium) 1:45:52, 5. Jonathan Brownlee (Nagy-Britannia) 1:45:53, 6. Kevin McDowell (Egyesült Államok) 1:45:54, 7. Bicsák Bence 1:45:56, …29. Tóth Tamás 1:48:19

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.