Fair play díjas befutó a triatlonversenyen

A fair play szellemiségét idézte az a képsorozat, amelynek során a célhoz közeledve a spanyol Diego Méntrida maga elé engedte brit riválisát a Triatlón Santanderen.

Rendkívül érdekes, egyben megható jelenet terjed az internetet. A bbc.com beszámolója szerint a szeptember 13-án Santanderben rendezett triatlonversenyen fair play díjas eseménynek voltak szemtanúi a jelenlévők.

Történt ugyanis, hogy a brit James Teagle a harmadik helyről fordult a célegyenesbe, amikor száz méterrel a célszalag előtt – eddig tisztázatlan okokból – letért a futópályáról. Mire feleszmélt, mögötte haladó ellenfele, a 21 éves spanyol Diego Méntrida megelőzte, ám látva a brit tévedését,

maga elé engedte vetélytársát, aki így a megérdemelt harmadik helyen fejezhette be a versenyt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Diego Méntrida (@diegomentrida) által megosztott bejegyzés,

A felvételen tisztán látszik, ahogyan a célba érkezés előtt Méntrida lelassít, majd megáll, és kezet nyújt Teagle-nek. A népszerű spanyol napilap, az El Mundo elárulta, hogy a spanyol sportszerű tettét tiszteletbeli harmadik helyezéssel és a vele járó pénzdíjjal (300 euróval) jutalmazták a szervezők.

„Megérdemelte Teagle a harmadik helyet – szól Méntrida Instagram-bejegyzése – Amikor láttam, hogy rossz irányba fut, úgy döntöttem, lemondok a harmadik helyről.

A szüleim és a sportegyesületem gyerekkorom óta a sportszerű versenyzésre nevelt.

Szerintem ez a normális. Sohasem hittem volna, hogy valaha megtörténik velem ilyen, és most óriási boldogsággal tölt el, hogy az én nevemtől visszhangzik a közösségi média. Köszönöm mindenkinek!”

Nem ment el szó nélkül a tett mellett a verseny győztese, Javier Gómez Noya sem, aki a triatlon történetének legszebb cselekedeteként aposztrofálta a gesztust. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool kapusa, Adrián San Miguel sem spórolt a dicsérő szavakkal: szerinte a sport valódi értékeit tükrözi, amit Méntrida tett.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.