Tíz nap, tíz Ironman: magyar dobogósok

A hétvégén rendezték Svájcban a Swissultra elnevezésű ultratriatlon-viadalt, amelyen mindhárom magyar induló az első három között végzett a saját versenyében.

Augusztus 22–31. között rendezték meg a Swissultra nemzetközi ultratriatlon-versenyt Svájcban, a festői környezetben elhelyezkedő Buchsban.

A versenyzők a tíz nap alatt tíz Ironman-távot teljesítettek, naponta 3.8 kilométert úsztak, 180 kilométert kerékpároztak, és 42 kilométert futottak, azaz összesen 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás és 422 kilométer futás volt a cél.

Az emberfeletti küzdelemben két sportoló is képviselte Magyarországot a tíztagú mezőnyében: az indulók között volt Rokob József és Szabó Zoltán ultratriatlon-versenyző, aki az elmúlt év után az idén is teljesítette a távot, átszakítva a célszalagot. (Szabó Zoltán eredetileg a húsznapos viadalon indult volna, ám azt a verseny elején fel kellett adnia, de a szervezők megengedték neki, hogy rövid pihenő után rajthoz álljon a tíznapos versenyen.)

Hab a tortán, hogy a magyar versenyzők dobogóra állhattak. Rokob József aranyérmet, Szabó Zoltán bronzérmet szerzett, illetve Szőnyi Ferenc ultratriatlon-versenyző bronzérmes lett az ötszörös Ironman-távon.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.